Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Kombinált bérletet vezet be a GYSEV és a Vasi Volán

Közös, vonatra és autóbuszra is egyaránt érvényes bérletet vezet be a GYSEV és a Vasi Volán.

Az új lehetőség egyelőre csak Püspökmolnári és Szombathely között érvényes, de Körmend térségében több települést érintően is hasonló megoldáson gondolkozik a két közlekedési társaság - közölte az MTI-vel hétfőn a GYSEV sajtószóvivője.

Rázó László a vasúttársaság közleményében tudatta: a kedvezményes kombinált bérletek, amelyek február elsejétől lesznek érvényesek, a GYSEV és a Vasi Volán pénztárainál egyaránt megvásárolhatók.

Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója szerint a kombinált bérlet - amely egyelőre újdonságnak számít az intermodális közlekedésben - a Vasi Volán és a GYSEV közötti példaértékű együttműködés eredménye - idézik a társaság közleményében.

A vezérigazgató emlékeztetett arra, hogy az elmúlt években Körmenden egy modern, intermodális központot alakítottak ki: a vasútállomás mellett autóbusz-pályaudvart építettek, az állomáson pedig közös az utastájékoztatás és a jegyértékesítés. A kombinált bérlet bevezetése szerinte fontos mérföldkő a közösségi közlekedési ágak összehangolásában, egyszerűbbé, kényelmesebbé teszi az utazást.

A tájékoztatás szerint A GYSEV és a Vasi Volán szerint a jövőben Körmend térségében több viszonylatban is bevezeti a kombinált bérlet lehetőségét.

A két közlekedési társaság emellett azt is tervezi, hogy a kombinált bérlettel a későbbiekben akár a vasi megyeszékhely helyi autóbuszjáratait is igénybe vehetik az utasok.

A vasúttársaság közleménye tartalmazza azt is, hogy márciustól várhatóan már kombinált fürdőjegyet is vásárolhatnak az utazók. Ennek lényege, hogy a Répcelakra vonattal érkező utasokat busz szállítja tovább a régió nagyobb gyógy-, és élményfürdőihez kedvezményes áron.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szén-monoxid-mérgezés Zalaapátiban

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával két embert vittek kórházba Zalaapátiban. Tovább olvasom