Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Kölyökdzsungel nyílt a veszprémi állatkertben

Kölyökdzsungel elnevezéssel 300 négyzetméter alapterületű játszóház és terrárium nyílt szerdán a veszprémi állatkertben; a másfél éve zajló fejlesztési projekt részeként megvalósult beruházás 77 millió forintba került.

A veszprémi vadaspark 216 millió forint uniós fejlesztési támogatást nyert az Új Magyarország Fejlesztési Terv közép-dunántúli operatív programja keretében - mondta a létesítmény ünnepélyes átadásán Pál Béla, a közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke. Rámutatott: a kiemelt turisztikai helyszínek fejlesztésére kiírt, 2,5 milliárd forint keretösszegű regionális pályázatra 31-en pályáztak, 6,5 milliárd forintos teljes igénnyel. A nyolc nyertes közül három volt Veszprém megyei, a legtöbb támogatást a veszprémi vadaspark kapta - tette hozzá.

Ehhez a létesítményt fenntartó veszprémi önkormányzat még ugyanekkora összeget tett hozzá, így mintegy 420 millió forintos fejlesztést valósíthat még két év alatt az állatkert - mondta az elnök. Rámutatott, hogy tavaly így valósulhatott már meg a projekt legnagyobb beruházása, a Csimpánzvilág - 250 millió forintos költséggel -, továbbá Böbe majom tanodája, ezúttal pedig a Kölyökdzsungelt vehetik birtokukba a gyerekek. A fejlesztésből hátra van még az Afrika-ház és az erdei mesterségek ösvénye, de idén ezek is megvalósulnak - tette hozzá Pál Béla, megjegyezve azt is, hogy a regionális operatív program keretében Veszprém 2007-2009 között 5,6 milliárd forint uniós támogatást nyert el.

Friss hírként közölte a fejlesztési tanács elnöke, hogy a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. a napokban nyert 48 millió forintnyi vissza nem térítendő uniós támogatást.

Török László, a veszprémi vadaspark igazgatója elmondta: a Kölyökdzsungel elnevezésű játszóházuk az állatokhoz, az állatkerthez kötődik a játékelemeivel. Hozzátette: melyik gyermek ne mászna be szívesen egy állatszállító ládába, vagy bukdácsolna végig a lajhárúton, miközben megpihenhet a papagájklubban, majd kipróbálhat egy nagy, ferde csúszdát, de a falon vissza is mászhat a magasba. Az igazgató hangsúlyozta: a játszóházat terráriumok szegélyezik, s azokban kígyók, siklók, gekkók, kaméleonok, törpevidrák, aligátorteknősök és lajhárok láthatók. A gyerekek 10 állatfaj 35 egyedével ismerkedhetnek meg játék közben - monda az igazgató.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kéménfa 90 szavazója új polgármestert választ

A tisztségével összefüggésben tavaly októberben elítélt korábbi polgármester helyére választanak új települési vezetőt vasárnap. Tovább olvasom