Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Kitüntetéseket adtak át a Sárvári Kórházban

A sárvári kórházban rehabilitációs tömb műszaki átadása már megtörtént. Az eszközbeszerzések után várhatóan a nyár végén kezdődhet le a gyógyító munka.


A magyar egészségügy minden év július elsején ünnepel. Ennek alkalmából a sárvári önkormányzat június 30-án önkormányzati kitüntetéseket adott át a helyi kórház dolgozóinak, akik több évtizedes munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy az intézmény betegeinek mindennapos ellátását biztosítják, testüket-lelküket gyógyítják, ápolják.

A kórházban július 9-én tartották meg a Semmelweis Napot, amikor természetesen nemcsak a kitüntetetteket, hanem a kórház valamennyi dolgozóját köszöntötték. Az ünneplés apropóját az adja, hogy az intézmény jelentős átalakuláson megy keresztül, ami nem valósulhatna meg a szakma és az intézmény iránt elkötelezett munkatársak nélkül.

Az idei kitüntetettek
Szegedi Kőrös Gáspár Érdeméremben részesült dr. Vitai M. Erzsébet, Bakos Jánosné, Farkas Tiborné. Szintén a Semmelweis Napon köszöntötték Bartáné Rózsa Katalin ápolási igazgatót, aki 2010 márciusában Vas Megye Önkormányzata Szolgálatáért Egészségügyi Tagozata kitüntetést kapott, valamint Ható Erikát, Takács Katalint, Varga Árpádot, Varga Zsuzsát és Bakó Zsuzsát, akik kiemelkedő vizsgájukért könyvutalvány jutalomban részesültek.


A kórházfejlesztés a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program keretében jön létre, amelyhez 791 millió forint támogatást nyújt az Európai Unió és a magyar állam.

A fejlesztésnek köszönhetően a sárvári kórház a régióban is egyedülálló profilú rehabilitációs szolgáltatást nyújt majd a rászorulóknak. A sárvári önkormányzati kórház teljes korszerűsítésével és egy új épületszárny kialakításával egy regionális szerepkörű komplex rehabilitációs központ jön létre 92 ággyal.

A tavaly júliusi alapkőletétel óta jól halad az építkezés a kórház területén. Építészetileg két jól elkülöníthető részre lehet bontani a beruházást: a csaknem ezerötszáz négyzetméteres nyugati szárnyban - az egykori sebészet területén - az ütemterv szerint februárban már megtörtént a műszaki átadás.

Ehhez kapcsolódik az ezerhatszáz négyzetméteres új rehabilitációs tömb. A kórház főbejárata, illetve a felújított épület közötti részt már összekapcsolták a komplexum többi részével, a régi és az új részt összekötő folyosó, valamint az új háromemeletes tömb létrehozásával. Az új tömb műszaki átadására júniusban került sor, a szükséges eszközbeszerzések után várhatóan a nyár végén kezdődhet meg a gyógyító munka.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ukrán zárjegyes cigaretta a kisteherautóban

Ismét ukrán zárjegyes cigarettát találtak a pénzügyőrök az M70-es autóúton egy járműben, ezúttal… Tovább olvasom