Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Kinevezték a Vas Megyei Intézményfenntartó Központ vezetőjét

Huszár Lilla okleveles közgazdászt, a megyei önkormányzat pénzügyi titkárságának eddigi vezetőjét nevezte ki Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter január elsejei hatállyal a Vas Megyei Intézményfenntartó Központ vezetőjévé - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Harangozó Bertalan megyei kormánymegbízott.

A központ fenntartásában működnek az eddigi megyei fenntartású oktatási, kulturális, szociális, gyermekvédelmi intézmények, összesen 25 költségvetési szerv - mondta.

Hozzáfűzte: Vas megyében az intézmény átadás-átvétel zökkenőmentesen, a jogszabályi előírásoknak megfelelően zajlott le.

Kiemelte: az intézményátvételnek nem volt része a Szombathelyi Bábszínház, amelyet a két önkormányzat közötti megállapodás alapján Szombathely vett át és működtet tovább, valamint a Savaria Szimfonikus Zenekar sem, amelynek fenntartója az év végéig a Vas megyei közgyűlés marad, és valószínűleg megállapodás születik arról, hogy a várossal közösen tartsák fenn a zenekart, vagy teljes egészében átveszi Szombathely.

Harangozó Bertalan elmondta, hogy a járási hivatalok 2013. január elsejével állnak fel. A járások kialakításáról tavaly szeptemberben döntött a kormány. Vas megyében hét járás lesz, Celldömölk, Kőszeg, Szombathely, Sárvár, Vasvár, Körmend, Szentgotthárd lesz járási székhely.

Hozzátette: kormánymegbízottként szorgalmazta, hogy Őriszentpéter és Csepreg-Bük közösen legyen járási székhely, de javaslatát a realitások és a költséghatékonysági szempontok mérlegelése után végül nem fogadták el. A járások határának kérdése még képlékeny, szívesen fogadnak észrevételeket - mondta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emberöléssel vádolták, testi sértés miatt ítélték el

Márföldi Ádám egy 17 éves lány halálát okozta; a férfit büntetőperének kezdetén még emberöléssel vádolta az ügyészség. Tovább olvasom