Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Kiírták a pályázatot a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatói posztjára

Döntött a Vörösmarty Színház nyilvános igazgatói pályázatának kiírásáról csütörtöki rendkívüli ülésén Székesfehérvár közgyűlése, s a képviselőtestület elfogadta a teátrum 2011/2012-es évadtervét is - jelentette be a közgyűlést követő sajtótájékoztatón Mészáros Attila, a Fidesz frakció helyettes vezetője.

Tájékoztatása szerint a pályázat értékelését, s a pályázók nyár végén, ősz elején sorra kerülő meghallgatását követően, várhatóan a szeptemberi ülésén dönt majd a közgyűlés a teátrum új igazgatójának személyéről.

A pályázóknak az 1938-as székesfehérvári országgyűlés 75. évfordulója alkalmából 2013-ban megrendezendő emlékév programjaival kapcsolatban is javaslatokat kell tenniük.

A Vörösmarty Színház élére azért kell új igazgatót választani, mert a város közgyűlése április 27-i hatállyal megszüntette a teátrumot addig vezető Vasvári Csaba igazgatói megbízását. Az akkor közzétett nyilatkozat szerint a döntés oka az volt, hogy az utóbbi hónapokban megingott a fenntartó önkormányzat bizalma a teátrum vezetésében.

Az új színidirektor megválasztásáig május 13-tól Quintus Konrád színművész, igazgatóhelyettes irányítja a Vörösmarty Színházat.
A rendkívüli közgyűlés elfogadta a teátrum 2011/2012-es évadtervét. Az első bemutató szeptember végén az Óz, a csodák csodája lesz. A zenés, családi mesejátékot Silló Sándor rendezi. Október végén Tasnádi István Finito című verses komédiáját viszi színre Hargitai Iván.

Karácsony előtt mutatják be Kálmán Imre Csárdáskirálynő című operettjét, Mohácsi János rendezésében.

Az évad második felében Osztrovszkij Vihar című műve kerül színre Valló Péter rendezésében. Molnár Ferenc A testőr című vígjátékát pedig Árkosi Árpád állítja színpadra. Az évad nagyszínpadi bemutatóinak sorát Ray Cooney Család ellen nincs orvosság című komédiája zárja, Lendvai Zoltán rendezésében.

A Stúdiószínpadon Israela Margalit Trio című színművét mutatja be a társulat Galambos Péter rendezésében. A Pelikán Teremben mutatják be Zsurzs Kati A rózsátnevető királykisasszony című mesejátékát, a Rómeó és Júlia beavató színházi változatát és Csikós Attila Két összeillő ember című művét Telihay Péter rendezésében.

Az évadterv elfogadását követően a színház megkezdi a bérletek árusítását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

170 km/h-val száguldott a rekorder gyorshajtó - galéria

Májusban is sok gyorshajtót fényképeztek le a közlekedésrendészeti járőrök Vas megyében.
Tovább olvasom