Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Kézművesek nélkül maradhat a Savaria Történelmi Karnevál

Nem vesznek részt a kézművesek az idei Savaria Történelmi Karneválon, ha a rendezvénysorozat szervezői bevezetik a kizárólagos kártyás fizetést.

A szervezők nem akarnak lemondani a rendszer bevezetéséről, de szerdán tovább tárgyalnak a kézművesek képviselőivel.

Mint azt a vásáron évről évre résztvevő kézművesek túlnyomó többségét tömörítő Kézműves Összefogás vezetője, Majoros Sándor az MTI-nek hétfőn elmondta, a hétvégén Visegrádon meghozott döntésük értelmében távol maradnak a karnevál egyik fő helyszínének számító Öreg Város Vásárától, ha a szervezők bevezetik a kizárólag kártyás fizetést alkalmazó rendszert.

Úgy vélik, hogy a Savaria Történelmi Karnevál kuratóriuma figyelmen kívül hagyja a kézműves vásár közönségmegtartó erejét, kulturális értékeit és pusztán csak piaci résztvevőnek tekinti a kézműveseket - fűzte hozzá.

Véleményük szerint a bevezetni kívánt rendszer - amely a helyszínen beszerezhető és előre feltölthető kártyákat alkalmazna - körülményes lesz a fesztivállátogatók számára, az egyébként is nehézségekkel küzdő hazai kézműves kisvállalkozások helyzetét pedig nemhogy nem segíti, hanem egyenesen rontja, hiszen megakadályozza az úgynevezett impulzus vásárlásokat. Arra ösztönzi az embereket, hogy ragaszkodjanak a karneválra szánt és a kártyára feltöltött összeghez.

Mérei Tamás, a Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Közalapítvány elnöke a távirati iroda érdeklődésére hétfőn elmondta: meggyőződésük, hogy a kártyás fizető rendszer nem csökkenti majd a kereskedők forgalmát, sőt egyszerűsíteni és gyorsítani fogja a vásárlást.
A tervek szerint a karneváli helyszíneken húsz terminálnál lehet majd kártyát vásárolni, feltölteni, a feltöltés pedig történhet készpénz, bankkártya vagy akár mobiltelefon segítségével is.

A kuratórium elnöke hozzáfűzte: szerdán tovább tárgyalnak a kézművesek képviselőivel, szeretnék elérni, hogy a kézművesek ott legyenek az Öreg Város Vásárán, hiszen az elképzelhetetlen nélkülük.
A kártyás rendszer bevezetéséről azonban nem kívánnak lemondani, mert a kártyahasználatból tudnak majd arra következtetni, hogy valójában hány látogatót vonz az idén augusztus 26-28. között megrendezendő karnevál. A létszám pontos ismerete pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy a későbbi évek rendezvényeinek támogatásához szponzorokat tudjanak találni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamis hangfelvétellel akarták lejáratni a Fidesz két képviselőjelöltjét

A 2010-es önkormányzati választási kampányban két szombathelyi fideszes önkormányzati képviselőt a Népszava bűncselekmény elkövetésével vádolta meg - közölte a párt helyi szervezete. Tovább olvasom