Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Kevesebb álláskereső Veszprém megyében

Veszprém megyében 437 fővel kevesebb munkanélkülit tartottak nyilván júliusban júniushoz képest, míg az előző év azonos időszakához viszonyítva 2.866 fővel csökkent az álláskeresők száma - közölte a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja az MTI-vel.
Veszprém megyében július végén 14.906 állástalant tartottak nyilván, míg a tavalyi év hasonló időszakában 17.772 munkanélkülit regisztráltak, ami 16,1 százalékkal kevesebb.

Tavaly júliusban még 10,9 százalékos volt a munkanélküliség a megyében, míg az idén a nyár második hónapjában a gazdaságilag aktív népességnek 9,3 százaléka volt álláskereső. Az egy hónappal ezelőtti adatokhoz viszonyítva júliusban - Pápa, Sümeg és Zirc kivételével - a megye valamennyi körzetében javult a foglalkoztatottság.

Veszprém megyében a munkanélküliek közel 35 százaléka 8 osztályos általános iskolát végzett, hasonlóan magas a szakmunkás bizonyítvánnyal rendelkezők aránya is. A regisztráltak 6 százaléka diplomás.

Az állástalanok 36 százaléka 45 év feletti, 16 százalékuk pedig 25 évesnél fiatalabb.

Július végén Veszprém megye kilenc kirendeltsége 1.224 fő pályakezdő álláskeresőt tartott nyilván, számuk az elmúlt hónapban 12,7 százalékkal nőtt, de az egy évvel ezelőttinél ötödével kevesebben vannak.

Veszprém megyében júliusban 2.341 betöltetlen álláshely volt. Az üres állások több mint kilencven százalékában fizikai foglalkozásúak jelentkezését várták a munkaadók, zömmel segéd-, és betanított munkásokra mutatkozott igény.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiégett egy üzem Veszprémben - galéria

Egy fröccsöntőüzem teljesen a lángok martalékává lett szerdán Veszprémben. Tovább olvasom