Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Kétszer rabolt egy órán belül a gyermekotthonból szökött 16 éves fiú

Egy kalocsai gyermekotthonból lépett le egy 16 éves fiú. Székesfehérváron egy óra alatt kétszer rabolt, áldozatait életveszélyesen megfenyegette.
Egy kalocsai gyermekotthonból lépett le a 16 éves fiú, mert mint mondotta, hiányzott a családja. Nagybátyja székesfehérvári lakásán húzta meg magát, onnan indult kedden este pénzt „keresni". Nem volt otthon ennivaló, arra kellett neki a pénz. Az erőszakos tinédzsert két rendbeli rablással és négy rendbeli rablás kísérlettel gyanúsítják a fehérvári nyomozók. A gyanúsítás alapját nem egész egy óra történései képezik.

Kedden este két fiatal kért segítséget a rendőrség ügyeletétől. A fiúk edzésről tartottak hazafelé, a vasútállomásról induló vonatra várakoztak, amikor nyolc óra után az aluljáróban lépett hozzájuk egy kortársuk, aki életveszélyesen megfenyegetve őket, pénzt, értéket követelt. A határozott fellépés és a jelzés, miszerint kés van a fenyegető fiúnál, megtette a hatását. A két fiú egy-egy telefont adott át az erőszakosan kéregető tinédzsernek, majd kellő távolságba érve egy kölcsönkért telefon segítségével hívták a rendőröket. A használható személyleírás eredményeként a bűncselekmény közelében fogták el a 16 éves fiatalkorút. Ruhájából előkerült a két elvett mobiltelefon.

Előállítását követően újabb bűncselekményekre derült fény. Megelőzően fél nyolc körül ugyancsak Székesfehérváron, a Lövölde út egyik játszóterén értékeik átadása érdekében két kollégistát fenyegetett meg. Áldozatainál nem talált semmi érdemlegeset, ezért arra kényszerítette őket, hogy együtt menjenek el a kollégiumba, és a szobáikból vigyék le számára az értékesebb holmikat. A kollégium felé menet mindkét sértettet ököllel megütötte. A megfélemlített fiúkra két kollégiumi lakótársuk figyelt fel, akik megérezték a veszélyt. Hiába próbáltak azonban tudakolózni, hogy mi folyik, az erőszakos tinédzser megfenyegette őket, ha tovább követik, elvágja az egyik társuk nyakát.

Az eljárás során kiderült az is, hogy a kollégisták közül további két fiút fenyegetett meg élete kioltásával - szintén azért, hogy értékeiket vigyék le neki kollégiumi szobáikból. Ezek a cselekmények a fiúk ellenállásnak eredményeként kísérleti szakban maradtak.

A gátlástalanul fenyegetőző 16 éves fiút két rendbeli rablással és négy rendbeli rablás kísérlettel gyanúsították meg a Székesfehérvári Rendőrkapitányság nyomozói. Tekintettel a rövid idő alatt elkövetett több súlyos bűncselekményre és arra a tényre, hogy a gyanúsított fiatal kora ellenére már állt lopás miatt eljárás alatt, továbbá figyelembe véve, hogy elfogásakor körözés alatt állt, bűnügyi őrizetbe vették. Mivel a fiatalkorú szabadlábon hagyása esetén tartani lehet a bűnismétléstől, valamint a tanúk megfélemlítésétől, befolyásolásától, ezért a nyomozók előterjesztéssel éltek az ügyészség felé az őrizetes előzetes letartóztatásba helyezésének indítványozására. Ügyében várhatóan pénteken dönt a bíróság.

Olvasóink írták

 • 10. Bo9903 2011. május 28. 10:55
  „<moderálva>”
 • 9. Hans49 2011. május 26. 14:12
  „A Rendőrségnek kellene nagyobb jogszabályi hátteret adni, hogy merjenek és tudjanak határozottan fellépni az ilyen és hasonló deviáns elemekkel szemben. Ne kelljen attól tartani egyetlen rendőrnek sem, hogy törvényes feladata végzését követően kik és miért fogják feljelenteni és meghurcoltatni. A csendőrnek azért volt tekintélye mert ilyen veszély nem fenyegette !!! Elég volt a puszta jelenlétük és mindenki tudta, "hogy hány kiló !" Hová tartunk Oh Magyarország ?!!!!”
 • 8. KissLaszlo 2011. május 26. 12:19
  „Vissza kéne hozni I. István és I. László királyaink törvényeit valamennyi bűncselekmény esetében. Akkor majd elgondolkodna. Nem kellene a börtönöket fenntartani az adófizetők pénzén. Kórházi ellátást sem kellene nekik biztosítani. ( Mennyit lehetne ebből spórolni és másba fektetni, ami fontos. ) Gondja,baja, hogy mi lesz vele. Miért nem gondolkodott előre. Csak az a baj, ha alkalmazná azokat a törvényeket a bíróság, kevés zember maradna, aki dolgozna. Igaz, nem kellene eltartani azokat a nyomorultakat.”
 • 7. stug 2011. május 25. 22:08
  „"A szombathelyi belváros szívében, az APEH-parkolóban támadt egy csoport azokra diákokra, akik iskolai futásból tartottak vissza a Premontreibe, értesült a vasnepe.hu.
  A diákok premontreis egyenpólóban vonultak vissza az iskolába, amikor az APEH-parkolónál egy hétfős társaság előbb csak verbálisan inzultálta a sor végén haladó három fiatalembert, majd rájuk is támadtak. Egyikük elájult egy a fejére mért rúgástól, őt agyrázkódással szállították kórházba. Másik társának szintén fejsérülései keletkeztek, őt is kórházba vitték. A harmadik fiú megúszta kisebb karcolásokkal. Az esetnek több szemtanúja is volt, ők próbáltak a megtámadott fiúk segítségére sietni.
  A sértettek és szemtanúk egybehangzó állítása szerint a támadók roma fiatalok voltak."

  http://www.vasnepe.hu/baleset_bunugy/20110520_premontreis_diakokat_vertek_szombathelyen”
 • 6. senkialadár 2011. május 25. 22:04
  „"Nagybátyja székesfehérvári lakásán húzta meg magát, onnan indult kedden este pénzt ,,keresni". Nem volt otthon ennivaló, arra kellett neki a pénz"
  gondolom a nagybácsi is hasonló módon keresi meg a napi betevőt”
 • 5. stug 2011. május 25. 21:44
  „"A holokausztrációs helyzetet csak súlyosbítja a tény, hogy nemrég nyílt meg alig pár utcányira szeretett zsinagógánktól a Revízió Mulató. A hely már megnyitása óta tömöríti a sötét erőket, akik a gyöngyöspatai mészárláshoz hasonló rajzásra készülődnek. A "mulató" közvetlen szomszédságában találtam rá az Orsós-Bognár családra. A família bodegája alig 100 méterre a pokoltól található. Sikerült kikérdeznem a kis Orsós-Bognár Atrejút azzal kapcsolatban, hogy mit tapasztalt az utóbbi időben:

  Orsós-Bognár Atreju: Igen, mindenap töbször is vagyok a Dzsúliáva, tesvéreme. Lesz tüle puja. Anáczik meg itt vannak, ej milesz he...

  A gyermekek édesanyja is aggódik, ő azt kérte szavait ne közvetítsem. A családfő is fél, bár azt mondja minden áron megvédi harminckét gyermekét és a feleségét.

  Orsós-Bognár Hernándó: It nekem ne jöjjenek! Nem lesz!! Szablyáva! Biztos...! It élünk, itt fogunk... Fakos, nagykís!!!"

  http://naczivadasz.com/index.php?q=sajnalatos_esemenyek”
 • 4. horkri11 2011. május 25. 21:35
  „Én meg ilyeneknek fizetem az eltartását, később meg a börtönét..
  De boldog vagyok..”
 • 3. reszegenisjozan 2011. május 25. 21:10
  „Moderálom magam. Mindenki tudja az elkövető hovatartozását. Aki nem tudja, vagy nem akarja tudni, az pedig egyszerűen hülye.
  Az ilyen patkányokat kell nekünk eltartani, de még szeretni is!!!!”
 • 2. kivagyokén 2011. május 25. 21:08
  „Csak gyerekcsíny.......ugye?!

  De, azért megkérdem:
  KETTŐ fiatal EDZÉSRŐL ment haza és EGY integrálódásra váró állampolgár. Elveszi az értékeiket?!
  Milyen edzésen voltak? Sakkon?”
 • 1. Csetneky 2011. május 25. 20:56
  „Hiába, a rettegés nagy úr!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ország legnagyobb bringaparkja épül Balatonfüreden

Az ország legnagyobb és legkomplexebb kerékpárospályája épül közel másfél hektáros területen… Tovább olvasom