Kisalföld logö

2017. 05. 30. kedd - Janka, Zsanett 17°C | 30°C Még több cikk.

Két éve történt az iszapkatasztrófa: felújított környezetben játszhatnak a devecseri óvodások - fotók

Nagy volt az öröm a devecseri óvodában, nemrégiben ugyanis elkészült az intézmény udvarának térkövezése.

Ebben a Leier Hungária Kft. segített – a cég a vörösiszap-katasztrófa bekövetkezésének napjától kezdve támogatta a környékbeli újjáépítéseket, és még ma is segít, ahol tud, hiszen tennivaló továbbra is bőven akad.

A devecseri Emlékezés Napján – amely a két évvel ezelőtti tragikus eseménynek állít emléket – nem csak az új udvart vehették birtokba a gyerekek, hanem még ajándékot is kaptak a cég munkatársaitól.

A Leier még ma is - a katasztrófa után két évvel - fontosnak tartja a segítségnyújtást. Nemrégiben a devecseri óvodának adományozott minőségi térköveket, amelyet 2012. október 4-én – az iszapkatasztrófa két éves évfordulóján – egy ünnepélyes sajtóesemény keretében adott át a városnak.


Két éve történt az iszapkatasztrófa: felújított környezetben játszhatnak a devecseri óvodások

Az eseményen részt vett Lennerné Pál Szilvia az óvoda vezetője; Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke; Kovács László, Devecser Város alpolgármestere és Vraskó Zsolt, a Leier Hungária Kft. devecseri gyárigazgatója, aki beszédében összefoglalta, miért is tartja fontosnak a cég a folyamatos segítségnyújtást.

"Az iszapkatasztrófa óta nyomon követjük a devecseri újjáépítést. A Leier igazán érintett, hiszen itt működik nyugat-magyarországi téglagyárunk, ahol közel 70 ember dolgozik, köztük legtöbben helyi lakosok, ezért is tartottuk fontosnak, hogy a várossal közösen szebbé varázsoljuk az óvoda teljes udvarát" – mondta el az eseményen Vraskó Zsolt.

A Leier Hungária Kft. devecseri gyárigazgatója hozzátette: "úgy gondoljuk a Leiernél, hogy a közös célok elérése érdekében történő összefogás alapvető fontosságú."

A Leier támogatása révén 1 hónap alatt 550 négyzetméter térkővel újult meg a közintézmény udvara.

"Nagyon hálásak vagyunk az adományért és annak különösen örülünk, hogy vannak olyan vállalatok ma Magyarországon, akik hisznek az összefogás erejében" – mondta el Devecser alpolgármestere, Kovács László.

Az átadó esemény után az óvodások színes és vidám műsorral szórakoztatták a jelenlévőket, így fejezve ki köszönetüket az adományért.

Olvasóink írták

  • 1. ISU 2012. október 04. 19:31
    „Minden elismerés a Leier vezetőinek.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kipufogógázzal akarta megölni volt barátnőjét a vértesszőlősi férfi

Volt barátnőjét akarta megölni egy 53 éves vértesszőlősi férfi szerdán késő este, de nő ki tudta magát szabadítani. Tovább olvasom