Kisalföld logö

2017. 12. 19. kedd - Viola -6°C | 1°C Még több cikk.

Keresztáldás, és segítségnyújtás Pápán

A Szent Anna Plébánia állíttatta azt a keresztet, amelyet ünnepélyes keretek között dr. Márfi Gyula érsek áldott meg a Hódoska majorban.

Az ünnepségen részt vettek dr. Márfi Gyula érsek, Medveczky Miklós érseki titkár, dr. Áldozó Tamás polgármester, Unger Tamás alpolgármester, a hívek és az itt lakók.

Salgó Ferenc kanonok plébános elmondta, 1917. október 13-án történt Fatimában a hatodik jelenés. Ma, október 13-án szentelhetjük fel ezt az új keresztet. Hálával tartozunk ezért Istennek és mindenkinek, aki hozzájárult a kereszt felállításához. A

kereszt a Hit évében hirdeti hitünket, vallásunkat, Isten és az emberek közötti szeretetünket. Az itt élők sokféle hátránytól szenvednek, ezért arra kértem a híveket, hogy fogjunk össze érdekükben és állítsunk ide egy keresztet. Régen, a közelben lévő Bárócz majorban állt egy fakereszt, ami mára már eltűnt.

A Szent Anna Plébánia állíttatta a keresztet
A Szent Anna Plébánia állíttatta a keresztet


Ezért is állítottuk ide, a Hódoska majorba az új keresztet, ami az út mentén áll, így jól látható, amikor elsuhannak az autók.

A kereszt Krisztus feltámadását is jelképezheti. Így egy élő Krisztussal való találkozást akartunk kifejezni a kereszttel. Krisztus ezáltal még közelebb került hozzánk, ne féljünk tehát közel menni mi sem egymáshoz, ne féljünk bizalmat adni, hiszen egymásra szükségünk van. Örülök, hogy ennyire sokan támogatták a felállítását, az önzetlen felajánlások nélkül ma nem lehettünk volna itt - mondta Salgó Ferenc.

Dr. Márfi Gyula érsek beszédében úgy fogalmazott, a kereszt sok mindent jelképez. Jézus, aki értünk szegény lett és szenvedett, ő jelen van a szenvedők és a szegények között. Vele együtt szenvedhetünk, s ezáltal engesztelhetjük a Jóistent egymás bűneiért.

Végül dr. Márfi Gyula megáldotta a keresztet, majd az itt élő családoknak élelmiszersegélyt adott át.

Az ünnepélyen Menyhárt Zsuzsanna vezetésével közreműködött a Szent Anna Kórus, a Greznár Zenekar, Nagy András, valamint az itt lakók versekkel, énekekkel fejezték ki köszönetüket.

A keresztet Sebestyén Gábor asztalosmester készítette, a tervezési munka Pozsgai László keze munkáját dicséri, a kereszten lévő Irgalmas Jézus képet Drabant András művésztanár festette, de a Lombard Kft. is oroszlánrész vállalt a munkában.

Az avató ünnepség agapéval zárult.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset a 82-esen - Két autó ütközött

Információink szerint félpályán halad a forgalom, torlódásra kell számítani. Tovább olvasom