Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Kerékpáros központot avattak Hévízen

Kölcsönzést biztosít és a biciklis turistákat is kiszolgálja az a kerékpáros központ, amelyet egy térségbeli hálózat létrehozásának részeként avattak fel szerdán Hévízen.
Kozma Zoltán, a hévízi kistérségi iroda megbízott vezetője az átadáskor elmondta: a Termál-völgy - Kis-Balaton kerékpáros és ökoturisztikai szolgáltató hálózat létrehozását 2009-ben határozták el, a megvalósításhoz a hévízi és a zalakarosi kistérség mellett a Jankó Kerékpáros Csapata Bt. társult. A több mint 126 millió forintos támogatást a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében a balatoni térség turisztikai vonzerejének növelésére meghirdetett pályázaton nyerték el.

A hévízi tourinform iroda átalakításával létrehozott kerékpáros központban kölcsönzőt nyitottak, és felkészültek a kerékpárosok turisztikai igényeinek kiszolgálására. A kistérség településein a biciklisek számára túraútvonalakat jelöltek ki, esőbeállókat alakítottak ki, de játszótér és kilátó is épült az ökoturizmus fejlesztése érdekében.
Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke arról beszélt, hogy a Balaton térségében pályázatok segítségével fejleszthető a kerékpáros turizmus. A bicikliutak építése és kijelölése azonban nemcsak az egészséges életmód híveit szolgálja, de a térségben élőknek is lehetőséget biztosít arra, hogy kerékpárral juthassanak el munkahelyükre, iskolájukba.

Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere azt hangsúlyozta, hogy a turisztikai központnak számító két város együttműködésében is fontos előrelépés a közös pályázat. Zalakaroson is most döntöttek hasonló kerékpáros központ építéséről, amely a közeljövőben meg is valósul.

Papp Gábor, Hévíz polgármestere úgy vélekedett, hogy ezzel a fejlesztéssel a turizmus egy újabb szeletének fejlődéséhez járultak hozzá. Azt maga is hangsúlyozta, hogy a kerékpáros hálózat kialakítása nem kizárólag a turisták igényeit, hanem az itt élőket is szolgálja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

BringaMánia Veszprémben

Veszprém történelmi belvárosában június 3-án rendezik meg a McDonaldís BringaMánia Magyar Nagydíjat. Tovább olvasom