Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Kerékpáros fiú sérült meg egy soproni balesetben

Facebookon terjedt a híre annak a soproni balesetnek, amelyben egy 14 éves fiú sérült meg. Az ügyben a rendőrség szabálysértési eljárást kezdeményez.

A tizennégy esztendős Dánielt baleset érte a Harkai úton: kerékpárjával személygépkocsival ütközött. Az autós először  megállt, végül mégis otthagyta a külterületi úton a fiút és a hasznavehetetlen kerékpárt. 

A Mátis családban nincs harag, csak döbbenet. Három gyermekük közül a középső, Dániel balesetet szenvedett a múlt héten.  Megúszta zúzódásokkal, szülei viszont nehezen térnek napirendre afölött, hogy a baleset másik részese egyedül hagyta a fiút az úton.  Nem értik, hogy lehetett a külterületi úton egyedül hagyni a 14 éves, vérző fejű gyereket. A kerékpáron is jól látszott, hogy azzal nem lehet közlekedni. Ennek ellenére inkább szerencsésnek érzik magukat, hálát adva, hogy nem történt nagyobb baj. A fiú esete nem nélkülözi a tanulságokat, talán ennek is köszönhető, hogy már a közösségi oldalakon is ismerik a történetet és ˝keresik˝ az autóst.

–  Dani segédmotorkerékpár-oktatásra ment a harkai platóra múlt hét kedden kora délután a biciklijével. Amikor a szeméttelepnél  kanyarodni akart, kitette a kezét és hátranézett. Látta, hogy közeledik egy autó, azt is észrevette, hogy indexel, de úgy ítélte meg, hogy még be tudja fejezni a megkezdett kanyarodást. Tévedett. A kerékpár hátsó kerekét telibe kapta a kocsi, Dani hatalmasat bukott. A hátára esett, azon csúszott és a fejét is beütötte. Az a szerencse, hogy erős motorosdzseki volt rajta, különben nem marad bőr a hátán... – meséli még mindig könnyes szemmel az édesanya, Mátisné Schlögl Patrícia.

– Az autót vezető hölgy megállt, kiszállt a kocsiból és megkérdezte a fiamat, jól van-e. Ő persze rávágta, hogy igen és fel is állt. Ezt látva a nő elhajtott, otthagyva egy gyereket az üres úton, vérző fejjel, egy hasznavehetetlen, megrongálódott biciklivel. Daninak az volt a szerencséje, hogy az oktatója néhány perc múlva meglátta és megállt mellettük egy hölgy is, aki azonnal hívta a mentőket és értesítette a rendőrséget. Azóta tudjuk, Tóth Veronika segített és nagyon hálásak vagyunk neki ezért. Mire én odaértem, már a mentők kötözték a vérző fejét... Be is vitték a kórházba, ahol szerencsére kiderült, hogy törése nincs, horzsolásokat, zúzódásokat szenvedett.

A kamasz fiú úgy gondolja, szerencsés, amiért ennyivel megúszta. Elmondása szerint az autó egy kisebb Fiat volt, világos színű, valószínűleg szürke. A kocsit középkorú, szőke, szemüveges hölgy vezette. Őt most a rendőrség is keresi, miután az ügyben elsőbbségadás elmulasztása és személyi sérüléses baleset bejelentésének elmulasztása miatt szabálysértési eljárás indult. Arra kérik a Fiat vezetőjét, hogy a baleset körülményeinek tisztázása érdekében jelentkezzen a Soproni Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályán.

Korábban:

A napokban a legnagyobb közösségi portálon terjedt a hír:

˝FIGYELEM! Kedden 14 óra környékén elgázoltak egy fiatal srácot Harka és Sopron között. Cserbenhagyva a kisfiút súlyos sérülésekkel. Feltételezhetően egy szürke fiat panda típusú járművel!Az autót egy fiatalabb nő vezette (szőke hajú ,szemüveges) Aktivizáljátok magatokat srácok lányok és derítsük ki gyorsan!˝

A rendőrség hétfőn az esettel kapcsolatban a következő felhívást tette közzé:

Mégiscsak megsérült a kerékpáros 

Az ügyben elsőbbségadás elmulasztása és személyi sérüléses baleset bejelentésének elmulasztása miatt kezdeményez a rendőrség szabálysértési eljárást.

2011. május 24-én a délutáni órákban egy 14 éves soproni fiú kerékpárral közlekedett Sopronból Harka irányába, amikor a szeméttelephez vezető út kereszteződésében balra kívánt haladni, majd hátrafordulva látta, hogy őt balról egy jármű előzni kezdi.

A fiú úgy vélte a kanyarodást még be tudja fejezni, azonban az őt előző, feltehetően szürke színű Fiat típusú személygépkocsi a kanyarodó kerékpár hátsó kerekének ütközött. Az ütközés következtében a kerékpáros elesett. A baleset után a személygépkocsi vezetője megállt, beszélt a kerékpárossal, és mivel a kerékpáros közölte, hogy nem sérült meg, adatai hátrahagyása nélkül a helyszínről távozott.

A fiú a tanpályára érkezve észrevette, hogy sérülése keletkezett, amely 8 napon belül gyógyuló, az anyagi kár mintegy 10.000,-FT.

A Soproni Rendőrkapitányság keresi a balesetben részes ismeretlen Fiat típusú személygépkocsi vezetőjét. Kérjük, hogy a baleset körülményeinek tisztázása érdekében jelentkezzen a Soproni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán.

Olvasóink írták

  • 1. duc_de_Orbieu 2011. május 30. 18:51
    „Na ez a gyerek bűne.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Weblap indult a Dunáról

Elindult a dunatema.eu, a szakmai cikkeket és események beszámolóit is tartalmazó honlap a Dunával… Tovább olvasom