Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Kátyúk miatt sebességkorlátozás lépett életbe a 81-esen - van, ahol 40-nel haladhatunk - fotók

Kátyúk miatt sebességkorlátozás lépett életbe a 81-esen - van, ahol 40-nel haladhatunk - fotók
Olvasótól kaptunk fotókat méretes kátyúkról a 81-es főútról. A felvételek Mezőörs és Ászár között a kerékteleki bekötőút közelében készültek. "A főút rosszul viselte Tél tábornok február végi hajráját itt" - tette hozzá Tudósítónk.
Csütörtök, 9.14 - Megszűnt a kritikus helyzet

"​​​​​A 81-es főút Komárom-Esztergom megyei szakaszán valóban sok kátyú keletkezett, méretük, mélységük és mennyiségük miatt volt olyan szakasz a bársonyosi elágazónál, hogy kritikus állapot volt a jellemző. A Magyar Közút több, mint egy hete a szárazabb időjárásnak köszönhetően hidegaszfalttal megszüntette az úthibákat, a kritikus helyzet megszűnt, de a melegaszfaltos lesz az igazi megoldás. A fotón látható kátyútenger nagy része a múlté szerencsére" - írta a 81-esen gyakran közlekedő Olvasónk.

Korábban - Várni kell a melegaszfaltra

"A téli időjárás kedvezett a burkolathibák kialakulásának. A víz burkolatba jutva a fagyási-olvadási ciklusok gyors váltakozása révén és a tehergépjármű forgalom következtében a 81-es főúton is újabb úthibákat eredményezett" - kezdte Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút kommunikációs vezetője.

Főleg az 52-56. km-szelvények közötti szakaszon vár átlagosnál nehezebb "kátyús terep" ránk a 81-esen. Egyelőre csak hidegaszfaltot vetnek be a szakemberek. "Ahogy emelkedik a hőmérséklet, melegaszfalt-keverékkel tartósabb javításokat érünk majd el ezen az útvonalon is. Addigi a közlekedők türelmét kérjük" - zárta szavait Pécsi Norbert Sándor.
 
Négy km-en át kritikus a főút állapota, a nagyobb kátyúkat jelenleg hidegaszfalttal töltik fel.
Négy km-en át kritikus a főút állapota, a nagyobb kátyúkat jelenleg hidegaszfalttal töltik fel.

Ideiglenes megoldás

Pannonhalmi Olvasónk, aki felhívta figyelmünket a 81-es főút gyalázatos állapotára, ő is írt a Közútnak, majd továbbította a kapott választ szerkesztőségünknek.

Ebből az derül ki, hogy "az 52-56. km-szelvények közötti útszakasz állapotromlása erőteljesen felgyorsult, ezért 60 km/h, majd 40 km/h-s sebességkorlátozást vezettünk be". Azt Olvasónk megerősítette, hogy a hidegaszfalttal elkezdtek dolgozni, a leghosszabb kátyúkat próbálták betömni, de ahogy a Közút is írta: ez ideiglenes megoldás.
 
Fotók: Tudósító
Fotók: Tudósító

Hasonló lyukak

Érdemes megjegyezni, hogy a 81-es főút Töltéstava és Pér között tavaly december közepén szintén több ponton "kilyukadt". Három hónapja a két település között 50-100 m-ként jelentős, 35-40 cm hosszú gödrök keletkeztek. Akkor szintén ideiglenes megoldás vette kezdetét. Ezt a szakaszt 2010 nyarán korszerűsítették: a burkolat-megerősítést Mezőörstől Töltéstaváig nyolc éve végezték.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyos baleset az M1-esen - egy autó kisodródott a sztrádáról Ácsnál

Súlyos baleset az M1-esen - egy autó kisodródott a sztrádáról Ácsnál
A 96-os kilométernél, a Budapest felé vezető oldalon egy autó kisodródott a pályáról. Tovább olvasom