Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 31°C Még több cikk.

Június elején kezdik a károsultak új házainak műszaki átadását

Jóval a kormányrendeletben megadott határidő előtt, már június első hetében elkezdik a tavaly októberi vörösiszap-katasztrófa károsultjainak épülő új házak műszaki átadását, elsőként a kolontári lakóparkban elkészült huszonegy házat és a közműveket adják át - mondta Hellebrandt Ferenc, a VeszprémBer Zrt. vezérigazgatója szerdán az MTI-nek.


A kivitelező cég vezérigazgatója elmondta, hogy a kolontári és a devecseri lakóparkokban, valamint Somlóvásárhelyen összesen 109 téglaházat építenek. Az újjáépítés kormányrendeletben megszabott június 30-i határideje a teljes beruházásra vonatkozik, amely a többi között 2,5 kilométer hosszúságban a közművek kiépítését, út- és járdaépítést, az új házak parkosítását és kerítéseinek elkészítését, 12 ezer négyzetméternyi zöldterület rendezését és a Devecserben bontásra ítélt házak lebontását is magában foglalja.

Hellebrandt Ferenc közlése szerint Kolontáron már június elsején elkezdődik a közművek műszaki átadása, hatodikától pedig folyamatosan adják át az új házakat is, ami várhatóan két hét alatt befejeződik. Június 17-én kezdik Kolontáron a közparkok átadását, s a kiépített közút forgalomba helyezését. A devecseri lakóparkban ugyanekkor kezdődik meg a műszaki átadás-átvételi eljárás. A vezérigazgató tájékoztatása szerint először a közműveket adják át, majd lakótömbönként folyamatosan az új házak műszaki átadási eljárása zajlik. Az eljárás az út forgalomba helyezésével és a közterületek átadásával zárul.

A műszaki átadás lezárása után Kolontáron július elejétől, Devecserben pedig augusztus elejétől lehet megszervezni a károsultak beköltözését új otthonaikba - tette hozzá Hellebrandt Ferenc.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új igazgatója lesz a katasztrófavédelemnek Veszprém megyében

Új igazgatót nevez ki Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetője… Tovább olvasom