Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Júliustól fizetni kell a parkolásért Tatabányán

Július elsejétől Tatabánya központjában fizetni kell a parkolásért, két zónában óránként 120, illetve 160 forintot, de a Tatabánya-kártya csaknem ötezer regisztrált felhasználója továbbra is ingyen parkolhat - közölte Berkovics Gergely aljegyző az MTI-vel.
A fizetőparkolás az összes városi parkoló tíz százalékát érinti, 8 és 16 óra között. A két zónában összesen 1.750 parkolóhely lesz, amelyeket hat parkolóőr ellenőriz majd, őket új munkaerőként veszi fel a polgármesteri hivatal.

A várakozás díját perc alapon mobiltelefonon, SMS-sel és internetes alkalmazással is ki lehet fizetni, bankkártyához kapcsolva. Parkolni lehet még előreváltott szelvénnyel és bérlettel is, a 30 napos bérlet ára 7.000 forint.

Szutter Levente, a Tatabányapont Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, az általuk kibocsátott, 2.950 forintba kerülő Tatabánya-kártyához a helyi lakosok egy jármű rendszámát hozzárendelhetik, és a kártyához regisztrált gépjárművel egy évig mindenhol ingyen parkolhatnak.
A Tatabánya-kártyát eddig mintegy ötezren váltották ki, a kártya különböző kedvezmények igénybevételére jogosít a város 140 elfogadóhelyén.

A tatabanya.hu portálon olvasható előterjesztés szerint a fizetőparkolás bevezetésétől évente 38 millió forintos bevételre számítanak, ez hosszú távon fedezné a rendszer kialakításához szükséges személyi és dologi kiadásokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A halászat hagyományait idézik fel az I. Balatoni Halásznapon Balatonföldváron

Az egyik legősibb balatoni mesterség, a halászat bemutatása és a foglalkozás hagyományainak… Tovább olvasom