Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Jól ismerik a térségi rehabilitációs központot Sárváron

A Sárváron és környéken élők közel 90 százaléka ismeri a térségi rehabilitációs központot, derült ki egy friss közvéleménykutatásból.

Kondora István polgármester és Vancsura Miklós főigazgató lakossági fórumon mutatta be a nemrég átadott épületet az érdeklődőknek.

A Sárváron és környéken élők közel 90 százaléka ismeri a térségi rehabilitációs központot, derült ki egy friss közvéleménykutatásból, melyet az intézmény ismertségéről, a lakossági véleményekről készítettek.

A nem reprezentatív felmérés eredményei megmutatták, hogy a válaszadók döntő többsége (83,6 %) szerint javulni fog az egészségügyi ellátás és az itt élők nagyobb eséllyel jutnak korszerű rehabilitációs szolgáltatásokhoz, valamint több munkahely létesül a városban (74,1 %).

A válaszadók több mint fele számít az egészségturizmus jelentős előretörésére, valamint arra, hogy több turista fog érkezni (58,2 %). A válaszadók döntő többsége fontosnak tartja a rehabilitációs központ megépítését a városban folyó más fejlesztésekkel összehasonlítva (81 %), ami megerősíti a tényt, hogy a térségi rehabilitációs központ fejlesztése kiemelkedő a város életében, és ezt a lakosság is támogatja. A válaszadók több mint fele (57 %) vélte úgy, hogy igénybe fogja venni a rehabilitációs központot.

Az intézmény vezetői és Sárvár város polgármestere lakossági fórumon tájékoztatta az érdeklődőket a fejlesztés eredményeiről és válaszolt a felmerülő kérdésekre.

Kondora István, Sárvár város polgármestere és Vancsura Miklós, az Önkormányzati Kórház Sárvár főigazgatója beszélt a rehabilitációs tevékenység fontosságáról az egészségügyi ellátáson belül, valamint az új intézmény szerepéről Sárvár városának termálgyógyászati és wellness szolgáltatói arculatában.

Az ötszakmás regionális rehabilitációs központ mellett változatlanul megmaradtak a meglévő munkahelyek, az intézményben folyó orvos-szakmai tevékenység, valamint a jövőben új rehabilitációs kultúrák alakulhatnak ki a térségben.

A rehabilitációs központ létesítése révén 18 új munkahelyet hoznak létre a kórházban, mellyel több mint 200 főre emelkedik az Önkormányzati Kórház Sárvár dolgozóinak száma. Sárvár városának termálgyógyászati és wellness szolgáltatói arculata a komplex rehabilitációs szolgáltatással válik teljessé, a remények szerint tovább erősítve a város egészségturizmusban betöltött szerepét.

Az Európai Unió és a Magyar Állam 791 millió forintos támogatásával és az önkormányzat 96 millió forint önerejével megvalósult felújítás és bővítés révén, Magyarországon egyedülálló komplex rehabilitációs tevékenység folytatására alkalmas infrastruktúra jött létre. A 2010 szeptemberében átadott, 92 ágyas rehabilitációs központban onkológiai, nőgyógyászati, mozgásszervi, pszichiátriai és gasztroenterológiai rehabilitációra van lehetőség.

Az épületekben két-, három- illetve négyágyas, önálló fürdőszobával rendelkező és kerekesszékkel is megközelíthető betegszobákat alakítottak ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fegyverrel fenyegette meg az anyját

Hétfőn délelőtt egy bérbaltavári nőt a fia egy fegyverrel fenyegette meg. A tettest a rendőrök… Tovább olvasom