Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Jogvita az osztrák-magyar iparvágányról

Az iparvágány tíz évre kiadott használatbavételi-engedélye három éve lejárt, így napjainkig engedély nélkül zajlott a teherforgalom.

A szentgotthárdi vasútállomástól magyar és osztrák területen vezet iparvágány a kilencvenes években megnyitott közös ipari park osztrák oldalán lévő üzemekhez. A helyi iparvágány tíz évre kiadott használatbavételi-engedélye 2008 augusztusában lejárt, így napjainkig engedély nélkül zajlott a teherforgalom - írja a burgenland.orf.at.

Nem hosszabbíthat a GySEV

A használatbavételi engedélyének meghosszabbítását 2009 augusztusában már az új üzemeltető, a GySEV kérte.

Az önkormányzat véleménye szerint azonban egy lejárt engedélyt nem meghosszabbítani lehet, hanem új engedélyezési eljárást kell lefolytatni.


Eszköz lehet a hulladékégető ellen

A Nemzeti Közlekedési Hatóság Kiemelt Ügyek Osztálya első fokon meghosszabbította a lejárt engedélyt, másodfokon a közlekedési hatóság a fellebbezést elutasította, ezért az ügyben a Fővárosi Bírósághoz fordultak a szentgotthárdiak.

Az iparvágány ügyében az önkormányzat eltökélt szándéka, hogy késleltesse, s ha lehetséges új szerződéssel megakadályozza, hogy a Heiligenkreuz-ba tervezett osztrák szemétégetőbe a magyar iparvágányon szállítsák az évi 300. 000 tonna külföldi hulladékot – számol be a város önkormányzati lapja.

Nyitóoldali képünk illusztráció.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Női holttestet találtak a Velencei-tóban

Az egyik strandtól 200 méterre találták meg egy 45-55 év körüli nő holttestét csütörtökön délután. Tovább olvasom