Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Jobbikos országgyűlési képviselők nyírták a füvet Esztergomban

A Jobbik négy országgyűlési képviselője motoros fűnyírókkal nyírta a füvet csütörtök délután Esztergomban, az akciót tiltakozásul szánták a polgármesteri hivatal ellen, amely eljárásokat indított a városban önkéntesen virágot ültetők ellen.


"A város adósságrendezési eljárás alatt áll. A testület fideszes többsége által elfogadott adósságrendezési tervben nulla forintot szántak zöldterületek karbantartására. Amikor önkéntes esztergomiak virágot ültettek, a közterület-felügyelők engedély nélküli tevékenység miatt eljárást kezdeményeztek ellenük" - ismertette az előzményeket Hegedűs Lorántné jobbikos országgyűlési képviselő.

A fűnyírás helyszínén jelen volt Sáska János vállalkozó is, aki elmondta az MTI-nek, hogy eddig 3800 virágot ültetett el, olyan helyen, ahol a lakók vállalták a locsolást. Közlése szerint ellene is eljárást indítottak, mert a város egyik körforgalmának közepét géppel előkészítette virágültetéshez. Szerdára idézték meghallgatásra, melyet szeretett volna diktafonnal rögzíteni, a Városházán azonban ezt megtagadták, ezért elhagyta az épületet.

A város több civil szervezete június 4-re egész napos közösségi fűnyírást és virágültetést szervez. Miavecz Jenő volt képviselő az MTI-nek elmondta, a szabálysértési eljárások elkerülése érdekében egyeztetett a jegyzővel, aki a helyi rendeletre hivatkozva közölte, csak fűnyírásról és szemétszedésről lehet szó, virágültetéshez engedélyt kell kérni az önkormányzattól.

A szervezés közben civilek kiderítették, hogy nincs olyan helyi rendelet, amire a jegyző hivatkozott, csak fák és bokrok ültetéshez, valamint kerti bútorok elhelyezéséhez szükséges engedély. Miavecz Jenő erről értesítette a jegyzői irodát, választ azonban nem kapott. A volt képviselő úgy vélte, a hivatalnak meg kell szüntetni a virágültetők elleni eljárásokat.

Az MTI kereste Esztergom jegyzőjét, de nem volt az irodájában. Munkatársai közölték, hogy a polgármesteri hivatal kommunikációjára jelenleg nincs kijelölt személy.

Olvasóink írták

 • 4. Accra 2011. június 02. 22:04
  „Jegyzőt felesleges keresni, kinevezése óta táppénzen van. Hivatalba csak akkor megy be, ha Tétényi Éva (új polgi) munkatársát kell kirúgni, többek között a kommunikációért felelős embert.”
 • 3. tovari 2011. június 02. 21:58
  „http://www.youtube.com/watch?v=glabV_qwy88
  Fűnyíróbűnözés - A csőd szélére került Esztergomban büntetik az önkéntes közterületgondozókat.”
 • 2. nüs 2011. június 02. 19:41
  „javaslom a fidesz brancsnak, tegyék btk-ba a kertészbűnözök fogalmat”
 • 1. b05co 2011. június 02. 19:12
  „0 forintot szánnak fideszék a város zöld területeinek rendezésére, ekkor az emberek maguk vállalják az egészet, nem kevés pénzzel és munkával hozzájárulva a város szépítéséhez és erre még eljárás is indul ellenük? Újra eljött a sötét középkor, köszönjük a fidesz diktatúrának!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kinyit a zalaegerszegi városi strandfürdő

A városi strand kinyitása mellett döntött csütörtöki rendkívüli ülésén a zalaegerszegi közgyűlés,… Tovább olvasom