Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Jó tudni: Az ingázóknak Ausztriából jár táppénz

Olvasó kérdez: Pár hete munkahelyi balesetet szenvedtem, ausztriai ambulancián láttak el. A táppénzt ki fizeti nekem? Mennyi ideig kaphatom?
  
Olvasói kérdés: Három éve folyamatos munkaviszonyom van Ausztriában. Pár hete munkahelyi balesetet szenvedtem, ausztriai ambulancián láttak el. A táppénzt ki fizeti nekem? Mennyi ideig kaphatom?

A válasz: Munkahelyi baleset esetén a munkáltató fizeti a táppénzt a baleset időpontjától számítva az első nyolc hétben olvasónknak, ha Arbeiterként, azaz fizikai jellegű munkára volt bejelentve az egészségbiztosítási pénztárnál (Gebietskrankenkasse).

Amennyiben hoszszabb ideig lesz táppénzen, akkor a kilencedik hét kezdetétől az osztrák egészségbiztosítási pénztár fizeti a táppénzét. Az egészségbiztosítási pénztár indokolt esetben legfeljebb 52 hétig fizeti a juttatást.

A tanácsadásban a Kisalföld partnere az osztrák és a magyar szakszervezetek által működtetett „IGR – Jövő a határtérségben" projekt (www.igr.at).

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűz volt egy zalaegerszegi idősotthonban

Elektromos vezetékek gyulladtak ki vasárnap hajnalban egy zalaegerszegi idősotthonban, a kisebb tűz miatt 44 embert kellett kimenekíteni, nem sérült meg senki. Tovább olvasom