Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Iszapömlés: Újabb gyanúsított a Mal Zrt.-nél

Újabb gyanúsítottat hallgatott ki az iszapkatasztrófával kapcsolatban a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken az MTI-vel.
A közlemény szerint D. József a Magyar Alumíniumtermelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. egyik vezetőjeként megalapozottan gyanúsítható gondatlan közveszélyokozás, valamint környezetkárosítás vétségével.

Az NNI álláspontja szerint a gyanúsított elmulasztotta a hasonló katasztrófa esetén a kármentesítéshez és az élet, a testi épség, valamint a vagyon megóvásához szükséges intézkedések kidolgozását, védelmi rendszerek, a káresemény hatását csökkentő védművek és jelző-riasztórendszerek kialakítását.

A gyanúsított, aki nem tett vallomást és a gyanúsítás ellen panasszal élt, szabadlábon védekezhet - fűzték hozzá.

Az NNI - a bejelentett polgári jogi igényekre tekintettel - haladéktalanul bevezette a gyanúsítottak vagyonát érintő biztosítási intézkedéseket és zár alá vételre tett előterjesztést.

Az MTI egy neve elhallgatását kérő, rendőrségi forrásból úgy értesült, hogy az újabb gyanúsított Deák József, a Mal Zrt. műszaki szolgáltatási igazgatója.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben, napirend előtti felszólalásban jelentette be, hogy a rendőrség őrizetbe vette a Mal Zrt. vezérigazgatóját és kezdeményezte előzetes letartóztatását. Bakonyi Zoltánt az iszapkatasztrófával összefüggésben több ember halálát okozó közveszélyokozással és környezetkárosítással gyanúsították meg.

A Veszprémi Városi Bíróság szerdán viszont elrendelte Bakonyi Zoltán azonnali szabadlábra helyezését. A bírósági döntés fő indoka az, hogy a bűncselekmény alapos gyanúja sem állapítható meg az eljárás ezen kezdeti szakaszában.

Olvasóink írták

  • 2. ftcedi 2010. október 15. 15:52
    „Pusztuljanak el a börtönbe! Mert milliárdosok, mindent meg tehetnek? GYILKOS BANDA!!!!!!!!”
  • 1. Lehel54 2010. október 15. 15:27
    „szabadlábra helyezés....bűncselekmény alapos gyanúja sem állapítható meg.....
    Nem lenne jobb egyet aludni rá,s elhatározni ennyi nap után,hogy mi van?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iszapömlés: Lelki támaszra is szükség van

Az anyagi segítség mellett lelki támaszra is nagy szükségük van ezekben az időkben az iszapkatasztrófa károsultjainak, ugyanis nemcsak az anyagi javak, hanem a lelkek is erősen sérültek. Tovább olvasom