Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Iszapömlés: Hétfő estére kitakarítják Devecsert

Már csak utómunkálatokat végeznek a nap folyamán a vörösiszappal elöntött Devecser közvetlen lakókörnyezetében, és vegyszeres oldattal mossák le a házfalakról és az utakról a szennyeződést.

Takács Árpád ezredes közlése szerint estig eltakarítják Devecser közvetlen lakókörnyezetéből a vörösiszapot, de az összegyűjtött néhány ezer köbméternyi szennyező anyagot, amelyet üres telkeken deponálnak, csak kedd reggeltől tudják elszállítani a halottak napi leállás miatt.

A Veszprém megyei kisváros kármentesítésén hétfőn csökkentett, 300 fős létszámmal és 50 technikai eszközzel dolgoznak, míg előző nap félezer ember és 200 technikai eszköz segédkezett a kárfelszámolásban. A katasztrófavédők, önkéntesek ismét ellenőrzik a már kitakarított udvarokat, és ha szükséges, újra gipszet szórnak le, vagy ismét összegyűjtik az ott maradt szennyeződést.

Hétfő estig elkészül az új hulladéktároló területéhez vezető út megerősítése zúzott kővel, oda hordják majd a deponált szennyező anyagot, és a bontásra váró házak törmelékeit. Az otthonukat elhagyni kényszerülő emberek száma nem változott, mintegy 700-an nem tudtak még hazatérni, közülük 22-en továbbra is a devecseri zeneiskola tantermeiben kialakított közösségi szálláson tartózkodnak.

Olvasóink írták

 • 3. Mankapunka 2010. november 01. 12:11
  „Még ha meg is kapnák a 1749 meg társai pénzadományait. olyan lehúzó utca ez az egész adománygyűjtés,hogy az valami csoda.

  Még 2 hét,aztán le se fogják szarni a nagykirályok,hogy mi van azon a környéken.”
 • 2. gyene 2010. november 01. 10:46
  „Csatlakozom az előző hozzászóláshoz.
  Csak azt nem tudom, vasárnap este miért nyilatkozták azt, hogy " Ünnepekre való tekintettel" kedden folytatják a munkát...”
 • 1. rebe1 2010. november 01. 09:06
  „sok sok kitartást kivánok ennek a nagyon sok embernek ,és akik önzetlenül segítenek szegény károsultakon .
  Ajánlanám ezeket az embereket a tisztelt államfő figyelmébe mivel ők legalább valamit tettek ezekért az emberekért ,nem mint más kitüntetteket.
  Sok szerencsét !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Repülőjáratok Sármellékről brit, német és orosz városokba

Várhatóan brit, német és orosz városokba indulhatnak tavasztól menetrend szerinti repülőjáratok… Tovább olvasom