Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Iszapömlés - Három család van még közösségi szálláson

Az otthonukat elhagyni kényszerült emberek száma két hete nem változik, továbbra is mintegy 700 ember nem tudott még hazatérni.

Három család tölti még a következő napokat is közösségi szálláson a vörösiszap sújtotta Devecserben, további 700 ember pedig rokonoknál, ismerősöknél lakik egy hónapja, miután megsérült az ajkai zagytározó egyik kazettája, és a vörösiszap elöntött három Veszprém megyei települést, számos házat lakhatatlanná téve.

Az otthonukat elhagyni kényszerült emberek száma két hete nem változik, továbbra is mintegy 700 ember nem tudott még hazatérni, közülük 22-en továbbra is a devecseri zeneiskola tantermeiben kialakított közösségi szálláson tartózkodnak. Kolontáron, ahol 35 ház vált lakhatatlanná, a tulajdonosok rokonoknál, ismerősöknél, illetve karitatív szervezetek által felajánlott albérletekben vannak. Bakos György, a megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI tudósítójának vasárnap Devecserben azt mondta, a közösségi szálláson lakó család lakhatását albérletbe költözéssel segít megoldani egy segélyszervezet, de a mostani hétvégét még a volt bíróság épületében kell tölteniük.

A Veszprém megyei kisváros kármentesítésén vasárnap félezer ember és mintegy 200 technikai eszköz kezdte meg a munkát. A kisvárosban lévő, még mintegy 10 ezer köbméternyi vörösiszapos földet a megsérült zagytározó melletti, védőgáttal körbekerített területre hordják reggeltől a munkagépek, mert az eddig használt tározó megtelt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autópálya, Te, drága! - 100 millióval több az M1-es felújítása

A becsült nettó 400 millió forint helyett nettó 497 millió forintba kerül az M1 autópálya egy 6,25… Tovább olvasom