Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Iszapömlés - Épül az új gát Kolontáron

Megkezdődött a másfél kilométer hosszú úgynevezett kolontári kettes gát építése.


Megkezdődött a másfél kilométer hosszú úgynevezett kolontári kettes gát építése, miután a héten elkészült a védmű melletti nehézgépek közlekedését lehetővé tevő 600 méter hosszú út - tájékoztatta Muhoray Árpád vezérőrnagy, az újjáépítési kormányzati koordinációs központ parancsnoka vasárnap az MTI-t.

Vasárnap kilenc teherautó hordta folyamatosan a résfal építéséhez a betont, amelynek építéséről még október végén döntött a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság - mondta Muhoray Árpád.

Hozzátette: az alapjainál huszonöt méter, koronájánál hat méter széles, öt méter magas építmény a timföldgyár által már korábban megépített kettes számú körgát nyomvonalán épül, és év végéig el kell készülnie, mivel a katasztrófahelyzetet december 31-ig hosszabbította meg a kormány.

A szakemberek abban bíznak, hogy már november végéig befejezhetik a kolontári gát építését, a talaj menti fagyok miatt ugyanis később ilyen jellegű munkát nem tudnak majd végezni.

A védelmi bizottság vasárnapi közleménye szerint a 8-as főút 10 kilométeres szakaszán szerdán bevezetett útzár továbbra is érvényben van, Bakonygyepes és Devecser között kerülő úton, Noszlop felé terelik el a forgalmat. A közlemény szerint az útzár december 10-ig lesz érvényben, mert Somlóvásárhely térségének mentesítésére, a vörösiszap és az épületbontások anyagának elszállítására a 8-as főutat jelölték ki.

A nap folyamán Somlóvásárhelyről mintegy 300, míg Devecserből 100-150 teherautónyi szennyező anyagot szállítottak el - tájékoztatott Muhoray Árpád.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdték a karácsonyi fenyők kitermelését Zalában

Már vágják a karácsonyfának való fenyőket a Zala megyei termelők, akik ezekben a napokban főként a… Tovább olvasom