Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Ismét idős embereket vertek át Sopronban

Az esetek többsége tipikus: az idős emberek beengedik lakásukba az ismeretleneket, s távozásuk után pénzük hűlt helyét találják.

2011. július 27-én a délelőtti órákban kért rendőri segítséget egy soproni idős hölgy. A kollégáknak elmondta, hogy előző nap egy számára ismeretlen férfi csengetett be a lakásába és elmondta, hogy a fiának egy ismerőse és hozott neki 10.000,- Ft-ot, mert tartozik neki. A férfi ekkor elővett egy 20.000,- Ft-os bankjegyet azzal, hogy csak ez van nála. Az idős hölgy mondta, hogy megnézi, tud-e visszaadni. Bementek a szobába, a néni a szekrényben tartott női táskából kivett egy 5.000,- Ft-ost. Az ismeretlen férfi ekkor megszólalt, hogy a barátja az utcán van, szól neki, mert nála biztos van 10.000,- Ft. A férfi kiment a lakásból, majd hamarosan megjelent az utcán várakozó ismeretlen, aki elővett 2 db 5.000,- Ft-os bankjegyet, majd elkezdtek beszélgetni. Az idős hölgyet a szobából a konyába csalta, ezt kihasználva a másik férfi eltulajdonította a néni spórolt 230.000,- Ft-ját.

A lopás tényét az idős hölgy, csak a bejelentés napján vette észre, ekkor értesítette a rendőrkapitányság ügyeletét.

2011. július 28-án megjelent a kapitányságon egy férfi és elmondta, hogy lakásukon, ahol csak a beteg felesége volt otthon, megjelent egy fiatalember azzal, hogy a hirdetés miatt jött. Ő ugyanis szőlőterületet hirdetett eladásra. A feleség beengedte a házba, ahol kb. 10 percig tartózkodott és azt mondta, hogy majd visszajön később. Az esti vacsoránál vették észre, hogy a hálószoba szekrényből eltűnt a kettejük nyugdíja, arany ékszerek. Ezzel a sértetteknek kb. 400.000,- Ft kárt okoztak.

2011. augusztus 01-én a délelőtti órákban kért rendőri segítséget egy idős soproni hölgy. A fiatalember azzal a szándékkal csengetett be hozzájuk, hogy „a tanácstól nyugdíj kiegészítést hozott". A fiatalembert a ház nappalijába hívták, ahol egy 10.000 Ft-os címletű bankjegyet kért a sértettől, hogy annak a számát szeretné felírni. Az idős hölgy a kérésnek eleget tévő az ismeretlen személy előtt a nappaliban elővette a megtakarított pénzt és abból átadott 1 db 10.000,- Ft-os bankjegyet. A sértett kiment a szobából, a férfi ezt kihasználva a kb. 1.0 millió forinttal észrevétlenül távozott a lakásból. Mire a hölgy visszaérkezett, sem az ismeretlen személy, sem a pénz nem volt ott !

A Soproni Rendőrkapitányság ismételten felhívja az idős emberek figyelmét, hogy lakásukba ne engedjenek be ismeretlen személyeket, győződjenek meg arról, hogy akit beengednek az hivatalos ügyben jött, kérjék, hogy igazolja magát. Az ismeretlenek előtt ne vegyék elő spórolt pénzüket, ne fedjék fel, hogy a lakásban hol őrzik értékeiket!

Nyitóoldali képünk illusztráció. Fotó: Arany Gábor

Olvasóink írták

  • 1. gte325 2011. augusztus 02. 20:08
    „akinél 230 ezer ft kp van otthon, az megérdemli, sőt. én kötelezném őket, hogy minden otthon őrzött vagyontárgyukat önként szolgáltassák be a csalóknak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakásvásárlásra hivatkozott, majd kiugrott az ablakon

Készpénzzel együtt távozott az a két férfi, aki lakásvásárlási szándékkal jelent meg egy háznál. Tovább olvasom