Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Ismeretmegújító képzést szerveztek vasi erdészeti dolgozóknak

Erdészeti ismeretmegújító szaktanfolyamot szervezett a Szombathelyi Erdészeti Zrt. a Nyugat-Magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Karával közösen.
A képzésben márciustól novemberig több mint száz erdészeti dolgozó vehet részt - tájékoztatta az MTI-t csütörtökön Bugán József, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. vezérigazgatója.

Első alkalommal valósul meg ilyen széleskörű, a társaság teljes szakembergárdáját érintő együttműködés az egyetemmel - hangsúlyozta. Hozzáfűzte: az állami erdőgazdaságok körében újszerű az a szombathelyi kezdeményezés, hogy a közép- és felsőfokú végzettségű szakemberek tudását egyetemi ismeretanyag segítségével, akkreditált felnőttképzés keretei között frissítik fel. A program keretében okleveles erdőmérnökök, erdésztechnikusok, vadgazdamérnökök, vadászok bővíthetik ismereteiket.

A 36 órás elméleti oktatás a Saághy István Erdészeti Információs Központban zajlik, a 6 órás terepi bemutatót pedig Sopronban, a Nyugat-Magyarországi Egyetem tanulmányi erdejében tartják. A képzésben résztvevők hasznos információkat szerezhetnek az erdőhasználattan, erdőművelés és erdővédelem, erdőfeltárás és vízgazdálkodás, környezet- és természetvédelem, termőhelyismeret-tan, vadgazdálkodás, szakigazgatás és jog témakörökben. A tanfolyam írásbeli vizsgával zárul.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kezdődnek a kőszegi nagyberuházások

A Jurisics-tér és környékének rekonstrukciója március közepén kezdődhet meg. Tovább olvasom