Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Irány a Balaton - Nyári menetrend a MÁV-nál

A nyári időszakban naponta közvetlen gyorsvonat közlekedik Szombathelyről Tapolcán át Keszthelyre.

A megnövekedett utazási igényekhez igazodva a MÁV-START Zrt. szombaton lépteti életbe az augusztus 29-éig érvényes nyári menetrendet - közölte a személyszállítási vasúttársaság pénteken az MTI-vel.

A nyári menetrend bevezetése elsősorban Balaton térségét érinti.
Az elmúlt hetek rendkívüli esőzései jelentős kárt okoztak Csajág és Balatonkenese között a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca vasútvonalon.

Az érintett szakaszon június 17-től előreláthatólag egy hétig a vasúti forgalom szünetel, ezért az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják.

Ezen időszak alatt a fenti szakaszon a csoportos utazásokat, kerekesszékes utazásokat és kerékpárszállítást átmenetileg nem vagy csak korlátozott számban tudja biztosítani a személyszállító vasúttársaság.

A lényegesebb változások közül a MÁV-START kiemeli, hogy a Balaton északi partra az idén is kétóránként indulnak közvetlen gyorsvonatok a Déli pályaudvarról 6:16. és 18:16. között. A tavalyi évhez képest változás, hogy a hét pár gyorsvonatból az idén három pár Balatonfüred és Tapolca között minden állomáson és megállóhelyen megáll. Ezzel egyidejűleg a Székesfehérvárról kétóránként induló személyvonatok közül három pár csak Balatonfüredig közlekedik.

A Tapolcáról 18:45-kor induló székesfehérvári személyvonat vasárnaponként tovább közlekedik Budapest-Déli pályaudvarra, biztosítva a hétvégeken a fővárosba való visszautazás lehetőségét késő este is.

A gyorsvonatok mellett naponta két pár személyvonat indul a Déli pályaudvarról 6:51-kor és 14:56-kor Tapolcára, amelyek közül egy vonatpár meghosszabbított útvonalon Szombathelyig közlekedik, biztosítva a közvetlen kapcsolatot az ország nyugati régiójával is.

A nyári időszakban naponta közvetlen gyorsvonat közlekedik Szombathelyről Tapolcán át Keszthelyre, ahol csatlakozás biztosított a déli part felé, a délutáni órákban pedig vissza.

A keleti országrészből Záhony-Debrecen-Szolnok-Budapest útvonalán gyorsvonat közlekedik Tapolcára, amely Székesfehérvártól minden állomáson és megállóhelyen megáll. Tapolcáról a vonat a korábbi évekhez képest korábban, 11:38-kor indul vissza, Balatonfüredig minden állomáson és megállóhelyen megállva közlekedik.

Tapolca és Keszthely között új személyvonatok közlekednek a délelőtti órákban, csatlakozva az északi és a déli part vonataihoz a végállomásokon.

A késő esti órákban új személyvonat közlekedik Tapolcáról Keszthelyre, csatlakozást biztosítva Balatonfüred irányából, Keszthelyen pedig hétvégenként átszállási lehetőséggel Siófok-Budapest felé.

A Balaton déli partján InterCity kocsikkal kiegészítve közlekedik a távolsági járatok nagy része. A vonatok ezen kocsijai 360 forintos, kedvezményes pót- és helyjegy megváltása mellett vehetők igénybe.

A Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vasútvonalon a decembertől kétórás ütemben közlekedő nagykanizsai-keszthelyi gyorsvonatok mellett naponta több közvetlen sebesvonat közlekedik a Déli pályaudvarról, amelyek a tóparton minden megállóhelyen is megállnak, ezáltal közvetlen eljutást biztosítanak valamennyi üdülőterületre.

Közvetlen vonat közlekedik naponta Miskolc-Tiszai pályaudvarról és Záhony állomásról Debrecenen át Keszthelyre, Sátoraljaújhelyről naponta Balatonszentgyörgyre, hétvégenként Keszthelyig meghosszabbítva.
Az éjszaka közlekedő "bagolyvonatok" a korábbi évekhez hasonlóan hétvégenként ismételten közlekednek a Balaton térségében.

A Velencei-tónál a Budapest-Székesfehérvár vasútvonalon a nyári menetrend teljes időtartama alatt vágányzári menetrend lesz érvényben a Kápolnásnyék-Gárdony állomásközben folytatott építési munkálatok miatt, amely során a velencei megállóhelyek épületei újulnak meg.

Olvasóink írták

  • 1. Truder 2010. június 21. 16:27
    „Korit vigyetek! :))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Villám csapott egy házba Veszprémben

A tüzet gyorsan eloltották; a ház tetőszerkezete égett le. Személyi sérülés nem történt. Tovább olvasom