Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Ingázók kérdéseire válaszolunk

Olvasóink kérésére a családi pótlékkal, a táppénz alatti felmondással, az újrafoglalkoztatási ígérettel és a közös megegyezéses munkaviszony-megszüntetéssel kapcsolatos osztrák szabályokat gyűjtöttük össze.
Olvasói kérdés

Mekkora családi pótlék jár, ha gyermekünk hamarosan megszületik és férjem Ausztriában biztosított, én Magyarországon? Hogyan, hol kell igényelni? Milyen családi juttatásra vagyunk még jogosultak?

Az osztrák állam által fizetett családi pótlék (Familienbeihilfe) összege attól függ elsősorban, hogy a teljes összeget vagy a magyarországihoz képest a különbözetet köteles utalni. A családi ellátás összege függ a gyermek életkorától és a testvérek számától is. A vér szerinti szülők kötelező társadalombiztosításhoz való kapcsolódása alapján dönthető el, hogy Ausztriából a teljes vagy a különbözeti összeg jár. A kérdés alapján valószínűleg a különbözetet igényelheti Ausztriából a család. A férj munkáltatójának székhelye szerinti Finanzamtnál (adóhatóság) tehetik ezt meg. A családi pótlék mellett gyes (Kinderbetreuungsgeld) is igényelhető, ha teljesüknek az előírt feltételek. Emiatt a területileg illetékes Gebietskrankenkasséhoz (betegbiztosító) kell kérelmet benyújtani.

Olvasói kérdés

Ausztriában dolgoztam, jelenleg táppénzen vagyok, de kaptam egy levelet, amiben felmondtak nekem. Nem írtam alá semmit. Postán lehet értesíteni arról, hogy megszűnik a munkaviszonyom?

A munkáltató a betegállomány alatt is felmondhat (Kündigung durch den Dienstgeber). A felmondás egyoldalú jognyilatkozat, nem szükséges a másik fél részéről a beleegyezés, pusztán a tudomásszerzés ténye. A felmondás konkrét szabályait a munkaviszonyra irányadó ágazati kollektív szerződés, üzemi megállapodás vagy munkaszerződés tartalmazza, így a felmondási idő (Kündigungsfrist) mértékét is. Ha írásban kell közölnie a felmondást a munkáltatónak, akkor a postai úton történt kézbesítés egyben a tudomásszerzést is bizonyítja.

Olvasói kérdés

Előre tervezett műtétem miatt ausztriai munkahelyemen egy Einvernehlichte Lösungot írtam alá és egy másik papírt, amin a cég garanciát vállal, hogy gyógyulásom után visszavár. Jól tettem?

A kérdésből úgy tűnik, hogy a munkaviszony közös megegyezéssel történő megszüntetése még a betegállomány, a keresőképtelenség kezdete előtt megtörtént, tehát a munkaviszony megszüntetésének általános szabályai vonatkoznak olvasónkra. S közös megegyezés esetén a megállapodást a felek töltik meg tartalommal, közösen határozzák meg a megszűnés dátumát, rendelkeznek más vonatkozásokban is. A munkáltató által kiadott nyilatkozat pedig feltehetően egy újbóli foglalkoztatási ígérvény. Annak betartása általában nem kikényszeríthető. Ha a munkáltató később mégsem hajlandó létrehozni újra a munkaviszonyt, jogi úton erre nem lehet kötelezni. Táppénzfizetési kötelezettsége a leírtak alapján a munkáltatónak lesz; ha annak feltételei adottak, az egészségbiztosítási pénztár fog táppénzt fizetni. (A tudnivalók összeállításában a Kisalföld partnere a Magyar Szakszervezeti Szövetség.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ausztriai munkavállalás: a magyarokat nem nézhetik olcsóbbnak

Ha a magyar munkavállaló Ausztriában azt követeli, ami jár neki, azzal nincs gondja az osztrákoknak. Tovább olvasom