Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Információs minicentrum a Balatonnál, új viharjelző a Velencei-tónál

A Balatonnál információs minicentrum működik majd a nyári idegenforgalmi szezonban, a Velencei-tónál pedig hamarosan üzembe helyezik a harmadik viharjelző berendezést - erről is szó volt a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság évadnyitó értekezletén szerdán Gárdonyban.

Hatala József országos rendőrfőkapitány hangsúlyozta: a rendőrségnek mindent meg kell tennie a közbiztonság, a lakosság és turisták személy- és vagyonbiztonságának növelésére az idegenforgalmi idényben is. A rendőr altábornagy felhívta a figyelmet a közúti közlekedés zavartalanságának biztosítására, az üdülőhelyeken intézkedő rendőrök megfelelő felkészítésére is.

A közbiztonsági koordinációs bizottsághoz tartozó megyék - Fejér, Somogy, Veszprém és Zala - rendőr-főkapitányságai 2004 óta intézményesített keretek között, együttműködve készülnek a nyári idegenforgalmi szezonra, s a szerdai értekezleten az ezzel kapcsolatos feladatokról számoltak be.
Mint elhangzott, a Velencei-tónál a korábbinál mintegy 30 százalékkal több rendőr teljesít majd szolgálatot a nyári hónapokban, s rövidesen üzembe helyezik a tókörnyék harmadik viharjelző berendezését is.

A Balaton északi partján, Veszprém megye térségében információs minicentrumot hoznak létre és működtetnek majd, s a bűncselekmények minél eredményesebb megelőzése érdekében pedig rendőr szakközépiskolásokat is bevonnak a munkába. A tó Somogy megyei részén kiemelt figyelmet fordít a megyei rendőr-főkapitányság Siófokra, mivel ott a legnagyobb az idegenforgalom.

Az értekezleten kitértek arra: több kiemelt akciót tartanak a nyári hónapokban a két nagy tó környékén, s azokba a rendőrség mellett az adóhatóság, a bevándorlási hivatal, a munkaügyi és a fogyasztóvédelmi szakemberek is bekapcsolódnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Információs minicentrum a Balatonnál

A Balatonnál információs minicentrum működik majd a nyári idegenforgalmi szezonban, a Velencei-tónál… Tovább olvasom