Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Információs minicentrum a Balatonnál

A Balatonnál információs minicentrum működik majd a nyári idegenforgalmi szezonban, a Velencei-tónál pedig hamarosan üzembe helyezik a harmadik viharjelző berendezést - erről is szó volt a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság évadnyitó értekezletén szerdán Gárdonyban.

Hatala József országos rendőrfőkapitány hangsúlyozta: a rendőrségnek mindent meg kell tennie a közbiztonság, a lakosság és turisták személy- és vagyonbiztonságának növelésére az idegenforgalmi idényben is.

A rendőr altábornagy felhívta a figyelmet a közúti közlekedés zavartalanságának biztosítására, az üdülőhelyeken intézkedő rendőrök megfelelő felkészítésére is. A közbiztonsági koordinációs bizottsághoz tartozó megyék - Fejér, Somogy, Veszprém és Zala - rendőr-főkapitányságai 2004 óta intézményesített keretek között, együttműködve készülnek a nyári idegenforgalmi szezonra, s a szerdai értekezleten az ezzel kapcsolatos feladatokról számoltak be.

Mint elhangzott, a Velencei-tónál a korábbinál mintegy 30 százalékkal több rendőr teljesít majd szolgálatot a nyári hónapokban, s rövidesen üzembe helyezik a tókörnyék harmadik viharjelző berendezését is. A Balaton északi partján, Veszprém megye térségében információs minicentrumot hoznak létre és működtetnek majd, s a bűncselekmények minél eredményesebb megelőzése érdekében pedig rendőr szakközépiskolásokat is bevonnak a munkába.

A tó Somogy megyei részén kiemelt figyelmet fordít a megyei rendőr-főkapitányság Siófokra, mivel ott a legnagyobb az idegenforgalom. Az értekezleten kitértek arra: több kiemelt akciót tartanak a nyári hónapokban a két nagy tó környékén, s azokba a rendőrség mellett az adóhatóság, a bevándorlási hivatal, a munkaügyi és a fogyasztóvédelmi szakemberek is bekapcsolódnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véletlenül dobták fejbe pezsgősüveggel a tatabányai lányt

Nem szándékosság vezette azt a 11 éves fiút és 12 éves lányt, akik egy tatabányai tízemeletes ház… Tovább olvasom