Kisalföld logö

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 19°C | 34°C Még több cikk.

Indul a táborozási szezon! Olcsóbb lett a táborozás

A Balaton vesztett népszerűségéből. Napközis tábort már 18 ezer forintért is ajánlanak.
Tábor 2014

Elindult a kisalfold.hu táborajánló oldala is Tábor 2014 néven.

Ha szeretné, hogy tábora is szerepeljen oldalunkon, írjon e-mail-t a dora.brigitta@kisalfold.hu címre.

A kisalfold.hu 2014-es tábor ajánlóját itt találja. Válasszon!

A Taborfigyelo.hu gyermektáborokat összehasonlító portál szervezésében 400 táborozó és szüleik részvételével zajlott kutatásban felmérték, melyek a 2014-es év „tábor slágerei", hol táboroznak a lurkók, valamint mennyit költünk gyermekenként egy táborra. A portál szerint a későn ébredők sem csúsztak le az idei szezonról.

Tábor típusa

Komolyabb elmozdulás tapasztalható a tavalyi esztendőhöz képest a tábor típusának kiválasztásánál. A válaszadók 41%-a napközis, míg 59%-uk ott alvós tábort választott gyermekének, míg 2013-ban a gyerekek 80%-a ott alvós táborban töltötte a vakáció egy részét. A különbség egyik magyarázata lehet, hogy a csemetéket inkább napközi táborba íratják több hétre, így mind anyagilag, mind a felügyelet nélküli időszak hosszát tekintve jobban járnak a szülők.

A típusok árait tekintve 2013-hoz képest csökkenés tapasztalható, a napközis táborokra 18.000 Ft-ot (2013: 26.500 Ft), míg ott alvós táborok esetében 30.000 Ft-ot (2013: 32 650 Ft) szánnak átlagosan a szülők.

Tábor tematika

A táborok tematikai megosztásában közel a válaszadó negyede (22%) kalandtábort választott gyermekének, míg 13% sporttáborokba küldi csemetéjét. A képzeletbeli dobogó harmadik fokát az idegen nyelvi táborok foglalják el (13%), míg ezen típusokat követik a tánctáborok, a készségfejlesztő táborok, a kézműves táborok, és a vizes táborok. Az előző évvel összehasonlítva a sporttáborok kerültek előtérbe (2013-ban a 6. helyet foglalták el), és az idegen nyelvi, elsősorban angoltáborok népszerűsége erősödött valamelyest.

Földrajzi eloszlás

A Balaton már 2013-ban is mérhető háttérbe szorulása 2014-ben is tapasztalható volt a megcélzott táborhelyszínek tekintetében. A 2014-es esztendő négy legnépszerűbb helyszíne Budapest (38%), Pest megye (20%), Veszprém megye (17%) és Bács-Kiskun megye (16%). Budapesten elsősorban a napközis, míg a többi megyében nagyrészt az ott alvós táborok viszik a prímet.

Kedvelt táborozási időszakok

Idén a legtöbb gyermek június hónapban táborozik (37%), míg júliusban 34%, augusztusban 29% tölti a vakációt táborokban. Ez a mért érték a tábort később foglalók miatt, minimális mértékben ugyan, de változhat.

A Taborfigyelo.hu gyermektábor összehasonlító portál adatai alapján azok sincsenek lecsúszva az idei táborozásról, akik most kezdenek el tábor helyet keresni a csemetének. A szakportál szerint a táborok egyes turnusai már beteltek ugyan, de a többségnél még lehet akár több turnusra is jelentkezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bicajozhatok-e járdán? Nem!

Kivéve, ha még nem múltam el 12 éves. De vigyázz, 10 kilométer/óránál gyorsabban járdán sem… Tovább olvasom