Kisalföld logö

2018. 09. 24. hétfő - Gellért, Mercédesz 11°C | 18°C Még több cikk.

Indul a felmérés - összeírják megyénkben, hogy miből élünk

A háztartások életkörülményeit feltáró adatgyűjtést végez Miből élünk? címmel a Központi Statisztikai Hivatal október 2. és december 15. között - jelentette be Jamalia Natalie, a szervezet osztályvezetője sajtótájékoztatón Győrben szerdán.
A szakember elmondta: Győr-Moson Sopron megyében Bezenyén, Bogyoszlón, Dunaszegen, Győrben, Győrújbaráton, Gyömörén, Kisfaludon, Lébényben, Mosonmagyaróváron, Nagylózson, Nyúlon, Rábapordányban, Sopronban, Szerecsenyben és Téten, míg Komárom-Esztergomban többek között Komáromban, Tatán és Tatabányán keresnek fel véletlenszerűen kiválasztott családokat a kérdezőbiztosok. A válaszadás önkéntes. Összesen 15 ezer háztartás került bele a felmérésbe az ország 345 településén.

Az Európai Központi Bank által kezdeményezett, hazánkban a Magyar Nemzeti Bank által megrendelt összeírás célja, hogy a döntéshozók minél pontosabb képet kapjanak a családok gazdasági helyzetéről, fogyasztási és megtakarítási szokásairól, eladósodottságának okáról, mértékéről. A kérdések egyebek mellett az ingatlanokat, a járműveket, az értéktárgyakat, az üzletrészeket, a kötvényeket, a betéteket, a részvényeket, a jövedelmeket és az adósságokat érintik. Ezekre személyesen a kérdezőbiztosnak vagy október 31-ig az interneten lehet válaszolni. Az adatokat bizalmasan kezelik, azokat név és egyedi azonosítás nélkül használják fel, betartva a törvényi előírásokat. A válaszoló háztartások 1000 forintos vásárlási utalványt kapnak, valamint táblagépeket sorsolnak ki közöttük.

A felmérésről www.ksh.hu/mibolelunk címen elérhető honlapon, a mibolelunk@ksh.hu e-mail címen, valamint a 06-80-200-766-os ingyenesen hívható telefonszámon kapható bővebb információ. Jamalia Natalie hozzátette: a három évvel ezelőtti felmérésből sok más mellett például az derült ki, hogy a háztartások 51 százalékának van járműve, 50 százalékának lekötött betétje, illetve 37 százalékának adóssága.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt a sofőr, aki egy kisteherautóval ütközött Tapolcafő közelében

A baleset a 83-as főút Gannára vezető elágazásánál, eddig tisztázatlan körülmények között történt. Tovább olvasom