Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Illegálisan forgalmazott étolajat és cukrot foglaltak le Székesfehérváron

Több mint 250 ezer liter külföldről behozott, illegálisan forgalmazott étolajat és több mint 70 ezer kg kristálycukrot találtak Székesfehérváron.
Több mint 250 ezer liter külföldről behozott, illegálisan forgalmazott étolajat és több mint 70 ezer kilogramm kristálycukrot találtak két székesfehérvári raktárépületben - a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A termékeket nem bejelentett élelmiszer-kereskedelmi tevékenység miatt kivonták a forgalomból.

A Nébih hétfői közleménye szerint folyamatban van a várhatóan több millió forintos bírság kiszabása.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), valamint a Fejér Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságának közös ellenőrzésére során megállapították, hogy három helyi vállalkozás illegális, nem bejelentett kereskedelmi tevékenységet folytatott, valamint az általuk forgalmazott több százezer liter étolaj, valamint több tízezer kilogramm cukor nyomon követése sem volt biztosított.

A vállalkozások megszegték azt a 2010-es vidékfejlesztési minisztériumi rendeletet is, amely szerint minden, első magyarországi tárolási helyet üzemeltető élelmiszer-vállalkozónak be kell jelenteni tevékenységét. A bejelentést a létesítmény helye szerint illetékes megyei kormányhivatal kerületi hivatalánál kell megtenni a hatósági ellenőrzések biztosítása érdekében.

A hiányosságok miatt a hatóság azonnali hatállyal elrendelte a raktárépületekben talált élelmiszer-tételek forgalomból való kivonását, a forgalomba hozatalt megtiltotta és a raktárakat zárolta.

Olvasóink írták

 • 3. Cloeon_dipterum 2012. december 03. 17:51
  „Én első büntetési tételként megfizettetném velük ezen termékek piaci árát, ami gyors számolásom alapján 126 500 000 forint, ha 450 Ft-nak veszem az étolaj literét és 200 Ft-nak a cukor kilónkénti árát. Ehhez jönne még az eljárás során kiszabott bírság. És ha már így ki van fizetve adóval együtt, mehet a kórházaknak, gyerek- és nyugdíjasotthonoknak...stb.”
 • 2. Mankapunka 2012. december 03. 16:09
  „Dehogyis szétosztani,kiárúsítani akcióban a városban a helyi NAV kirendeltségen,annyi áron,hogy a népnek is megérje,és meglegyen az állam bevétele is.

  Annak a sok semmirekellőnek oda ne adják. Inkább adok azért az 1 kiló cukorért 150 Ft.”
 • 1. alekínyó 2012. december 03. 12:59
  „A termékeket nem kivonni kéne a forgalomból,hanem szétosztani a rászorulóknak!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiraboltak egy postát Tatabányán

A férfi betörte az alkalmazott és az ügyfelek közt lévő biztonsági üvegablakot, majd a kezelőtérbe bemászva kivette az asztal fiókjában lévő csekély összeget. Tovább olvasom