Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Illegális fémfelvásárló telep Szombathelyen

Az ellenőrzés során a pénzügyőrök a magáningatlan udvarán 2,3 tonna, különböző vas és réz fémhulladékot illetve 3 db öntöttvas csatorna fedelet találtak.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Vas Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatósága a Rendőrség munkatársaival hétfőn ellenőrzést tartottak egy szombathelyi magáningatlanon.

Az ellenőrzéskor megállapították, hogy az ingatlanon rendszeresen, ellenszolgáltatásért vásároltak fel fémhulladékot, viszont fémkereskedelmi engedéllyel az ingatlan tulajdonosa nem rendelkezett. A pénzügyőrök a magáningatlan udvarán 2,3 tonna, különböző vas és réz fémhulladékot illetve 3 db öntöttvas csatorna fedelet találtak.

Jelenleg az ügyben a tényállás tisztázását végzi a hatóság, különösen arra figyelemmel, hogy a dolgok bűncselekményből származhatnak-e. Mivel az ingatlanon engedély nélküli fémkereskedelmi tevékenységet végeztek, ezért a Vas Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság fémkereskedelmi közigazgatási eljárást indított.

Az eljárás során a fémkereskedelmi engedély nélkül végzett tevékenység miatt bírságot szab ki a NAV. Jelen esetben a bírság összege a szakértő által megállapított kár összegének a kétszerese - közölte a NAV sajtóosztálya.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét használhatják az Arénát a szombathelyiek

A város és az Arénát üzemeltető cég megállapodott abban, hogy januárban és februárban továbbra is… Tovább olvasom