Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Húzóágazat lehet a kerékpáros turizmus a tavaknál

Húzóágazat lehet a kerékpáros turizmus a magyarországi tavaknál; a Fertő tónál, a Velencei-tónál és a Balatonnál. Utóbbinál a szezont is széthúzhatja a bringakörút, melynek mentén egyre több, a bicikliseket kiszolgáló létesítmény épül.
A Napi Gazdaság írása szerint tavaly csak a Balatonnál mintegy 25-30 százalékkal növelték a forgalmat a kerékpáros turisták, és idén további 15-20 százalékos bővülést várnak tőlük a piaci szereplők.

A balatoni bicikliskörút mentén az elmúlt évben közel tucatnyi szerviz, kölcsönző, szállás-, és pihenőhely épült, és idén is szeretnének további nyolcat-tízet befejezni, elsősorban pályázati források segítségével.
Tavaly a Balatonhoz minden negyedik vendég kerékpárral érkezett, idén akár minden harmadik biciklis turista lehet. A Balaton északi partjára a nagyobb túrákat kedvelők mennek, délre pedig azok, akik a sík terepen kisebb kirándulásokra vállalkoznak.

Ma már mindenütt jellemző, hogy könnyebben lehet kiadni azokat a szálláshelyeket, ahol kerékpár is várja a vendégeket.

A Fertő tónál tavaly három kerékpáros-állomást adtak át, ezt idén további kettő követi, a Velencei-tónál pedig újabb kölcsönzők és kerékpáros szálláshelyek építését tervezik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esztergom polgármestere egyezséget kötne a hitelezőkkel

Mielőbb új egyezség megkötését javasolja az önkormányzat hitelezőivel Esztergom független… Tovább olvasom