Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Húszmilliót sikkasztott a közös képviselő, börtön vár rá

A dokumentumokból csak részben lehetett nyomon követni, hogy a lakók befizetései hova kerültek. Az asszonyt jogerősen két és fél év börtönre ítélték.
Jogerősen két és fél év börtönbüntetésre ítélte hétfőn a Zalaegerszegi Törvényszék azt a nagykanizsai asszonyt, aki társasházi közös képviselőként mintegy 20 millió forintot sikkasztott.

A vádlott 1990 óta lakott abban a nagykanizsai társasházban, amelynek ügyeit 2010 októberéig közös képviselőként intézte. Az asszony a maga által kialakított munkamódszereket alkalmazta, tevékenységét tulajdonképpen ellenőrzés nélkül folytatta, 2005. és 2009. között nem tett eleget a törvényben előírt beszámolási és könyvvezetési kötelezettségeinek sem.

A dokumentumokból csak részben lehetett nyomon követni, hogy a lakók befizetései hova kerültek, a házi pénztárba befizetett összegek ugyanakkor jelentősen meghaladták a számlákkal, nyugtákkal igazolt kiadásokat. A közös képviselő a gondatlanságával az évek alatt több mint 20 millió forintos kárt okozott a társasháznak.

Az eljárás során az asszony nem ismerte el a bűncselekményt, nem tartotta magát bűnösnek.

A Nagykanizsai Járásbíróság tavaly nyáron első fokon bűnösnek mondta ki a vádlottat folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntettében, s ezért két és fél év börtönbüntetésre ítélte, továbbá az ingatlankezelési tevékenységtől öt, a közügyek gyakorlásától pedig négy évre eltiltotta.

A vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett, de a másodfokon eljáró Zalaegerszegi Törvényszék helybenhagyta az elsőfokon kiszabott ítéletet, így az jogerőssé vált.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már csak elsőfokú riasztások vannak a hófúvás miatt

A hófúvás miatt Veszprém megye több járására kiadott másodfokú riasztásokat elsőfokúra… Tovább olvasom