Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Húszezret csalt ki a húsért

Húsért kért húszezer forintot egy ismeretlen, egy álpostás pedig a beígért pénz átadása helyett a gyűrűjét vitte el áldozatának az elmúlt napokban Nagykanizsán.

Az első eset egy nyugdíjassal történt, akit vasárnap a nagykanizsai buszpályaudvaron faggatott ki egy ismeretlen - mondta Csizmazia Péter, a rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Az idős ember elmondta a nevét, a lakcímét, így a tettes előbb ért a lakáshoz, mint a férfi, akinek csak a felesége tartózkodott otthon.
Az asszonytól az elkövető húszezer forintot kért arra hivatkozva, hogy a párja húst vásárolt, amit ki kell fizetnie, és a ház előtt várja, hogy levigye neki a pénzt. Az ismeretlen megkapta az asszonytól a kért összeget, s mire az idős férfi hazaért, már nyoma sem volt az elkövetőnek.

Hétfőn, ugyancsak Nagykanizsán vert át egy nyugdíjas asszonyt egy tolvaj, aki a posta közelében szólította le áldozatát. Az asszonynak azt mondta, hogy ő postás, pénzt hozott neki, de csak a nő lakásán adhatja azt át.
A lakásban azonban pénzt nem adott, viszont elkérte a nő kezén lévő gyűrűket azzal, hogy lemásolja a mintáit. Miután lesegítette a gyűrűket az idős nő ujjáról, az álpostás a zsákmánnyal távozott a lakásból.

A húsért pénzt kérő ismeretlen ügyében szabálysértési eljárást indítottak, a gyűrűt lopó álpostás esetében csalás miatt indítottak nyomozást a nagykanizsai rendőrkapitányságon - mondta a sajtóreferens.

Olvasóink írták

 • 4. nasi12 2010. január 27. 13:26
  „Ácsi! Ácsi!
  Na ne már a kordé vigye a szamarat!
  Mért is baj az, ha valaki rendes szülőktől rendes nevelést kapott, majd becsületesen élte végig az életét becsületes emberek között.
  A mai kifordult világunkban, sokan azt sugalmazzák, hogy szabadon lehet lopni, csalni, rabolni, mert ezt az emberi szabadságjogok mind biztosítják a számukra, és aki nem ezt teszi az mind hülye!
  A feladat fordított!
  Nem a becsületes ("bogote" szerint hülye) embereket kell megtanítani lopni, csalni, rabolni, hanem a becsületes embereket kell megvédeni, ezektől a gyalázatosaktól.
  Kenyér és korbács kellene ide, de ha a korbácsot kiveszik a becsületes emberek kezéből, akkor a farkasok felfalják a kenyeret emberestől.
  Tisztelt bogote!
  Hinni az adott szóban, hinni a becsületes emberekben, mért is baj ez?”
 • 3. bogote 2010. január 26. 20:40
  „Az emberek buták és hiszékenyek és ezt az "okosabbak" ki is használják.”
 • 2. Agent 2010. január 26. 19:09
  „A Kobe (Wagyu) marha kilója 150ezer Ft, bár azt nem lehet kapni a sarki hentesnél:):)”
 • 1. gáborgábor 2010. január 26. 17:24
  „PRIMITIVEK. AZ ÉLET NEM TANITOTTA MEG ŐKET. AZERT SAJNÁLOM”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hízik a Balaton jege, de most igazán veszélyes

Még 5-6, tartósan hideg napra lenne szükség, hogy sportolásra alkalmassá váljon a Balaton jege -… Tovább olvasom