Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Hulladéklerakókat számolnak fel a megyében: kétmillió köbméter szemét tűnhet el

Huszonnégy szilárdhulladék-lerakót rekultiválnak több mint hárommilliárd forintos költségből Győr-Moson-Sopron megyében.
A munkálatokat megkezdték, és a tervek szerint az év végéig be is fejezik - mondta Sólyom Tibor, a projekt végrehajtási szervezet vezetője.

Az európai uniós és a magyar állami támogatást a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében nyerte el a Mosonmagyaróvár Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás. A támogatáshoz önrésszel nem kellett hozzájárulni.

A programban érintett önkormányzati vagy állami tulajdonú lerakók Mosonmagyaróvár és Csorna térségében vannak, már nem működnek, nem fogadják a környéken keletkező hulladékot. Összességében mintegy kétmillió köbméter hulladék eltüntetése a projekt célja. A rekultiváció keretében a lerakók egy részét teljes egészében felszámolják, a szemetet a jánossomorjai, illetve a fertőszentmiklósi hulladéklerakóba szállítják, a megtisztított terepet rendezik és fásítják. Ellenőrző kutakat fúrnak, és rendszeresen vizsgálják majd, hogy maradt-e a területen káros anyag.

Mosonmagyaróváron és Csornán viszont, ahol a lerakók nagy mennyiségű hulladékot fogadtak be, a szeméthegyeket földdel és vízszigetelő réteggel fedik le a fásítást megelőzően. A kivitelezést két konzorcium végzi, amelyek közbeszerzési eljárásban nyerték el a munkát.

Olvasóink írták

  • 1. háté 2011. március 28. 20:04
    „A legnagyobb üzlet a szemét ma Magyarországban.
    Összességében mintegy kétmillió, "mintegy" fizetve akár ha csak egymillió!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogosítvány nélkül - a kapun át rontott be a garázsba

Jogosítvány nélkül vezetett autót egy nő vasárnap Szentgotthárdon. Ráadásul az egyik kanyart nem… Tovább olvasom