Kisalföld logö

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 2°C Még több cikk.

Hősi halott lesz az Alsóörsön meggyilkolt rendőr?

Gamauf Jánost nem sokkal tragédiája után Pintér Sándor belügyminiszter szolgálati halottá nyilvánította.

Keddre már az Országos Rendőr-főkapitánysághoz (ORFK) érkezhetett az a levél, amelyben a Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ) az Alsóörsön meggyilkolt Gamauf János főtörzsőrmester hősi halottá nyilvánítását kéri.

Az ORFK-nak 30 napja van, hogy döntsön a kérdésben, és ha úgy látja, továbbítja a Belügyminisztériumhoz a kérést - ismertette a keddi Népszava.

Hétfőn levélben fordult az országos rendőrfőkapitányhoz az FRSZ az augusztus 4-én Alsóörsön meggyilkolt Gamauf János főtörzsőrmester hősi halottá nyilvánítása ügyében - közölte a napilappal Dávid Tibor, a szakszervezet helyettes főtitkára. A hősi halottá nyilvánításról ugyanis elsősorban az ORFK dönt, és amennyiben úgy ítélik meg, továbbítják a Belügyminisztériumhoz, illetve a belügyminiszterhez.

Gamauf Jánost nem sokkal tragédiája után Pintér Sándor belügyminiszter szolgálati halottá nyilvánította; halálának körülményei miatt ugyanis "nem áll fenn a hősi halottá való nyilvánítás, hiszen szolgálat közben, de nem rendőri tevékenysége, vagyis az intézkedés miatt érte a halálos lövés."

Az elutasítás igazi oka azonban az volt - miként azt a Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete (BRDSZ) közölte -, hogy a hírek szerint szerelmi kapcsolat állt fenn a feltételezett gyilkos és a lelőtt rendőr között. Ez azonban nem bizonyult igaznak, ezért kezdeményezte Gamauf halála megítélésének felülvizsgálatát az FRSZ. A jövő héten esedékes Rendőrségi Érdekegyeztető Tanácsülésen is téma lesz az ügy - írta a Népszava.

Olvasóink írták

 • 10. fortuna54 2010. szeptember 10. 10:55
  „Szeretném tudni,ha egy bányász munka közben meghal,az milyen halot?”
 • 9. akela4 2010. szeptember 07. 23:48
  „Még azt a mesét is be kéne dobni, hogy a svájcinak már elege volt a bábukra és alakokra élőben szeretett volna lövöldözni és a célpont kiválasztása csak a puszta véletlen volt! megjegyzem, a vétlen fiatalember, aki az igazoltatott járművön belűl kapta a lövést, akkor inkább már ő a hősi halott!”
 • 8. zeta62 2010. szeptember 07. 22:36
  „A történet erősen sántít, több vonalon is.
  - Az első jelentések egy sötét terepjáróról szóltak, benne öt utassal, mint amelyikből a lövések jöttek, az útlezárásoknál szolgálatban lévők is azt említették.
  Hogy lett belőle skoda, egy utassal?
  - Aki öngyilkos akar lenni, az nem egyik pillanatról a másikra dönti el, főleg nem úgy, hogy közben golyóálló mellényt vesz fel, símaszkkal. Pláne nem sorozatlövő fegyverrel, hiszen a vadász határozottan állítja, két lövés volt.
  - Csak egy másik média említette, hogy a svájci is rendőr volt.
  - A legelső híradások drogfutárokat említettek, azok nagyon hamar elhalkultak, hiszen nálunk nem lehetnek ilyenek, ahogy a főmaffiózó első regnálása idején sem voltak.
  Valakinek nagyon érdekében állt a népharag, felháborodás gyors elcsitítása, erre alkalmazták ezt az álhírt, ismerve a nép hozzáállását a melegekhez.”
 • 7. Goldmund 2010. szeptember 07. 13:14
  „Azért az érdekes, hogy először kiderül, hogy a rendőr és a gyilkos szerelmi viszonyban áll, aztán meg kiderül, hogy semmi jel nem utal arra, hogy ismerték egymást.
  Na de akkor mi volt az indíték? Csak nem megint valami sötét maffialeszámolás volt a háttérben? Esetleg valamiről túl sokat tudott a rendőr és őt is, majd a biztonság kedvéért a bérgyilkost is megölték?
  Ne feledjük: jelenlegi belügyminiszterünk benne volt az olajmaffiában és az ő ORFK-parancsnoksága idején is voltak gyanús rendőri "öngyilkosságok"!”
 • 6. sopronilakos55 2010. szeptember 07. 10:44
  „hmm, a katonanő miért is lett hősi halott?
  Épp haza utazott.
  Ja, hogy az agresszor érdekeit védte...”
 • 5. Csetneky 2010. szeptember 07. 10:44
  „Arra azért kíváncsi lennék, miből vonták le azt a következtetést, hogy biztosan nem voltak buzik. Ki mondta el, a megölt rendőr, vagy az öngyilkos gyilkos? Egyébként azért szerintem továbbra sem ártana kideríteni, hogy mi volt a kiváltó ok, mert azért az nem állapot, hogy a szolgálatban lévő rendőrt csak úgy lelövik hátulról az utcán. Ilyen ok nélkül nem történik.”
 • 4. arrabonem 2010. szeptember 07. 10:18
  „3. Szolgálat közben halt meg. Nyugodjék békében. De mitől lenne hősi halott?”
 • 3. Jandex 2010. szeptember 07. 09:50
  „Meleg nem meleg azért Ő nem utazás közben halt meg!”
 • 2. sopronilakos55 2010. szeptember 07. 08:27
  „Én csak azt nem értem, hogy milyen belügyminiszter az, aki jobban hisz egy atv-s vagy blikkes m*csadék hírnek, szóbeszédnek.
  Részemről a rendőri vezetők is hibásak, hogy hagyták elterjedni a szerelmi pletykát.”
 • 1. nagylaura 2010. szeptember 07. 08:10
  „Nem tudom, hogy a sajtónak -mint nagyon sok esetben- van e joga enyire belemászni egy ember életébe-halálába. Sajnos ő már nem tudta védeni, tisztázn i magát. Most mit fognak tenni? Az elhunyt családja mit érezhet??????Ilyenkor mondanám, hogy beperelném, csak sajnos a per a halott hozzátartozót nem hozza vissza :(”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mária Út Pápa környékén

Megközdődött a Mária Út hosszútávú gyalogos zarándokútvonalának kiépítése Pápa térségében. Tovább olvasom