Kisalföld logö

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 3°C | 12°C Még több cikk.

Hétrétország – A szerek és porták köztiválja

Őrség, 2013. augusztus 10-20.

Berecz, Both, Dér, Dés, Dresch, Ferenczi, Gál, Góbi, Kiss(Erzsi), Korpás, Leskovics, Lovasi, Lukács, Novák, Petruska, Szokolay Dongó, Vedres…és a többiek. Az Őrségben megrendezésre kerülő Hétrétország Köztivál augusztus 10-től tíz napon át várja az érdeklődőket, és ahogy arra a névújítás utal: a közvetlenség ünnepe kíván lenni.

Valaha Ünnepnek hívták. Az első fesztivál a teremtés hetedik napja. Mert kezdettől fogva tudvalévő, kell egy nap az embernek, ami más, mint a többiek sokasága. Amit várni lehet, készülni rá, megélni és emlékezni rá. A hétköznapok rendje korlátos. Keretek közt zajlik az élet, ahol a zárt térbe szorított energiák egy pontig sűríthetők, aztán ki kell törniük. Eleink életét rendben tartotta a sűrítés és robbanás váltakozó ciklusa, a hétköznapok hosszan halmozódó feszültségét egyszerre, intenzíven felszabadító Ünnep. A tömegméretű fesztiválok gigászi energia-szelepek, ahol a fölösleg a szélbe szóratik. De az ünnepnek volt más célja is: együttlét, emberrel és Éggel.

A közvetlenség ünnepe – itt jön ez a fura szó, csak hogy nevet adjunk neki – a „köztivál". Semmi hókusz-pókusz. Csak éppen annyi, hogy ne felejtsük: jó közeledni, közönyt levetve „közvetlenkedni", közös ég alatt időzve játszani, látszani akár közössÉgnek.Hétrétország tíz napon keresztül tartó programjai zenével, filmvetítésekkel, játszóházzal és különféle táncos és mesés produkciókkal várja az érdeklődőket. Fellépnek, a teljesség igénye nélkül, hazai alternatív rockzenekarok (Kiscsillag, Egy Kiss Erzsi Zene), a tradicionális népzenét játszó Ritka Magyar Folkband, a stílusokat és műfaji határokat átlépő Both Miklós FolkSide, Dresch Mihály – Lukács Miklós duó, valamint Ferenczi György és a Rackajam. A Malom Mozi programjában progresszív Dogma filmek szerepelnek, és vetítésre kerül Both Miklós Kínai utazófilmje.

A programot tovább színesítik határon túli előadók, báb- és táncszínházi előadások, vásári pszicho-dráma a Kajárpéci Vizirevü előadásában, festmény és fotókiállítások, ismétlődő programként lesz Iciri Piciri játszóház óvodás korúak számára, és szemlélődő túrák, ahol a megismerés tárgyai: lepkék, fellegek, csillagok.

Részletes program helyszínekkel és időpontokkal a Hétrétország honlapján található >>


Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balatonboglári Színházi estek - progrqam

Ivancsics Ilona és Színtársai két előadását láthatja a közönség a Balatonboglári Színházi Esték… Tovább olvasom