Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Hét új alacsonypadlós autóbuszt állítottak forgalomba Szombathelyen

Újabb hét alacsonypadlós, Credo típusú autóbuszt állítottak forgalomba pénteken Szombathelyen.

Az új buszokat amelyek a városi tömegközlekedést szolgálják majd, ünnepélyes keretek között adták át a vasútállomás előtti Éhen Gyula téren.
Szombathely közgyűlése 2008-ban írt ki 8 évre szóló pályázatot a helyi tömegközlekedés lebonyolítására, melynek részeként feltételül szabták azt is, hogy 2009-2011. között évi 7-7 darab autóbuszt cserél le újra, tíz év alá szorítva ezzel a városban közlekedő 32 autóbusz átlagéletkorát - emlékeztetett köszöntőjében Papp László, a Vasi Volán Zrt. vezérigazgatója.

Elmondta, cégük maradéktalanul betartja a várossal kötött szerződést, melynek megfelelően tavaly hét, a mostaniakkal együtt pedig már 14 darab új autóbuszt vásárolt és állított forgalomba, a következő hét autóbusz beszerzését pedig az év végére, a jövő év elejére tervezik.

Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP), Szombathely polgármestere köszöntőjében azt hangsúlyozta, környezetvédelmi szempontból is fontos, hogy folyamatosan javítsanak a tömegközlekedés feltételein, mindent megtegyenek annak érdekében, hogy az emberek lehetőség szerint gyorsan és kényelmes körülmények között juthassanak el a város egyik pontjáról a másikra.

Krankovics István, a győri székhelyű Kravtex Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: az általuk gyártott autóbuszok a lehető legnagyobb mértékben, 85 százalékban magyar alkatrészekből állnak, az első és a hátsó futómű például a Rába futóműgyárában készült.

Egyedül a motor olasz gyártmány, ez azonban a legmagasabb környezetvédelmi előírásoknak megfelelő Euro5-ös minősítés szerint készült - hangoztatta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Belvíz: vége a készültségnek az Észak-Dunántúlon

Este hat órától megszünteti a Hanságban a Rábca menti, a Kapuvár-Hansági és a Fertő tó menti… Tovább olvasom