Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Herendi kiállítás Lavenoban

A Herendi Porcelánmanufaktúra a világ legnagyobb porcelánmanufaktúrája.
Manufaktúra és nem gyár, ahol mind a mai napig kézműves hagyományok útján, tradicionálisan készül a kiváló minőségű Herendi porcelán. Termékpalettáján több mint 16.000 különböző fehér forma, és több, mint 4.000 különböző minta szerepel, így lehetséges termékeink száma eléri a 64 milliót! A Manufaktúra értékesítési hálózata több mint 60 országot foglal magában.

A közel két évszázada működő Manufaktúra, több jelentős világkiállításon (London-1851, Párizs-1855, Bécs-1873, Szentpétervár-1900) bizonyította, hogy helye van a luxusiparban, melyet mi sem bizonyít jobban, hogy a tavalyi év folyamán beválasztották a francia luxusipari szövetség, a Comité Colbert tagjai közé. A Comité Colbert a luxusipari vállalatokat hivatott prezentálni és tagjai között olyan világszerte ismert márkanevekkel találkozhatunk, mint: Chanel, Louis Vuitton, Cartier, Lacoste, Montblanc.

Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. egyik legfőbb missziója, hogy a magyar értékeket és a Herendi porcelánkultúrát Magyarország határain túl is megismertesse. Ebből kifolyólag 2012. évben már kiállítás nyílt Észtországban a Palmse Kastélyban (Tallinn mellett), Németországban a Berlini Magyar Nagykövetség épületében, Ausztriában a kismartoni Eszterházy-kastélyban, és - az említett missziót folytatva - most az olaszországi Laveno-Mombello Kerámia Múzeumában nyílik meg legújabb külföldi kiállítása Balla János (Magyarország Római Nagykövete) fővédnöksége mellett.

Laveno-Mombello Milanótól Észak-Keletre található a Maggiore-tó partján, mely a Comói-tó mellett az egyik legjelentősebb üdülőparadicsom Olaszországban. A Herendi kiállítás a lavenoi Kerámia Múzeumban lesz, az ünnepélyes megnyitóra pedig 2012. július 1-jén kerül sor. A Kiállítást Graziella Giacon (Laveno polgármestere), Balla János (Magyarország Római Nagykövete), Dr. Simon Attila (Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. Vezérigazgatója), Hassay Zsófia és Simonffy Márta (Terézváros polgármestere és alpolgármestere) nyitja meg, a beszédek végén Horváth Benedek zongoraművész varázslata zárja a megnyitó ünnepséget.

A Kiállításon a látogatók találkozhatnak az új Viktória mintával, melyet az angol királyi ház tagja, Vilmos és Kate kapott a Magyar Állam ajándékaként az évszázad esküvőjén. Kiállításra kerül egy-egy Schrammel szobor, modern csészepárosítások, és a manapság sikeres áttört kosarak és tálak is. A klasszikus darabok mellett kiállításra kerülnek kortárs Herendi porcelánok is.

A kiállítás 2012. július 1-jétől egészen szeptember 2-áig megtekinthető a lavenói Kerámia Múzeumban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Növelte árbevételét a szombathelyi BPW-Hungária

Jelentősen növelte árbevételét és nyereségét is 2011-ben a járműalkatrészeket gyártó szombathelyi… Tovább olvasom