Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

Helló Berlin, viszlát világ! – Kabaré, avagy egy görbe este a színházban

Ha van olyan, hogy telitalálat színházi darab, akkor a Weöres Sándor Színház nagyszínpados Kabaréja az.

Térben és időben mindenképp, és mint az utóbbi egy hét folyamán megtapasztaltuk, rendezésben és mutatott játékban is. Azt mondják, egy jó történet kortalan, nos ebben van is valami: a Kabaré egy “rossz" történet, és amíg emberek népesítik be ezt a bolygót, addig sajnos aktuális is lesz. Nem kritizálunk, hanem firtatva élménybeszámolunk - írja a vaskarika.hu.

Szerda este immár negyedik alkalommal nyűgöztettük le magunkat a WSSZ nagytermét elbitorló Kit Kat Clubban. Elsőként a színház sajtó-tájékoztatóján cseppentünk bele pár percre az 1930-as évbe, és Berlin legmenőbb klubjának életébe, ahol az élet szép. És a lányok? A lányok is szépek, nagyon szépek...

Fotó: vaskarika.hu
Fotó: vaskarika.hu

Aztán egy múlt heti délelőtti fotóspróba alkalmából megnéztük a már akkora nagyjából kész első felvonást, majd egy véletlen keresztbeverés okán, még aznap este a - már teltházas, tehát nyilvános -, társulati főpróbát is. Majd pedig tegnap este a premier utáni első - természetesen szintén teltházas - előadáson mulattuk, illetve szörnyülködtük végig Clifford Bradshow - Kálmánchelyi Zoltán - és Sally Bowls - Fekete Linda - viharos történetét. A felületes szemlélő legalábbis azt gondolná, hogy a sztori rájuk épül. Szerintünk azonban ők csak elviszik a balhét, mégpedig az egyik legnagyobbat.

A darab alaptétele a „kabaré az egész világ", ami erős rokonításban van nálunk a „színház az egész világ" alapvetéssel. Mióta ellenőrzött társadalmakba kényszerül az egyén, csak a kiváltságosok tehetik úgy és azt, amit akarnak. Színészkedünk, tehát vagyunk - mondhatnánk. A Masteroff - Ebb - Kander darab üzenete az, hogy hiába hisszük azt, hogy a kinti világ és annak történései nem tudnak beleszólni az életünkbe olyan nagyon. Bele tudnak.

A teljes cikk és képgaléria >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fénnyel festett falak - Szipál Martin és tanítványainak tárlata a Képtárban

˝Az értelmezés az agy bosszúja a művészet ellen - ahelyett, hogy beszélünk fotókról, festményekről,… Tovább olvasom