Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Havazás: lezárták a 82-es utat - Veszprémvarsánynál a 81-es felé terelik a forgalmat

A kamionok mentése és a havas út miatt lezárták a 82-es főutat Zircnél a Tescónál. A rendőrség Veszprémvarsánynál Lázi és Kisbér irányába tereli a forgalmat. Térkép.
18 óra 19 perc

Az elterelés hétfőn 23 óráig tart, míg kedden reggel 5 órától újra kezdődik.

17 óra 05 perc

Megnyitották a  személyautók előtt a 82-es főútat Zircnél, az útzárat korábban a  havas útviszonyok és az elakadt kamionok miatt rendelték el -  tájékoztatta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn  az MTI-t.  

Kómár Viktória közlése szerint a személygépkocsik ismét  közlekedhetnek a Győrt Veszprémmel összekötő úton, míg a  teherautósoknak továbbra is ajánlatos alternatív útvonalat választaniuk, mivel Cseszneknél a szerpentinen öt kamion küzd a  feljutással, tűzoltók segítenek nekik.

16 óra 55 perc

A rendőrség Veszprémvarsány előtt a Lázi iránya tereli a 82-esen Győr felől érkező autósokat. Innen Kisbérnek lehet a legkönnyebben eljutni a 81-es főútra, ahol a közlekedést egyelőre nem akádályozza a téli időjárás. Veszprém ebben az irányban a legjobban megközelíthető - főleg a kamionok számára.

Aki esetleg Zircre menne, az Súron és Bakonycsernyén át érheti el a Veszprém megyei várost.

Korábban a Bakonyszentkirály-Csesznek-Dudar-Nagyesztergár-Zirc útvonalat jelölték ki terelőútvonalként, ezt azonban csak a személygépkocsik használhatják.

14 óra 20 perc

A kamionok mentése és a havas út miatt lezárták a 82-es főutat Zircnél a Tescónál - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.

Kómár Viktória elmondta: a cseszneki szerpentinen a havas, csúszós úton elakadt kamionokat tűzoltók mentik, ezért a 82-es főúton Zircnél kerülőutat jelöltek ki.

A bakonyi főútvonalon a mentés ideje alatt a Nagyesztergár-Dudar-Csesznek-Bakonyszentkirály útvonalon lehet haladni, ezt azonban csak személygépkocsik használhatják.


Terelnek a 82-esről a 81-esre nagyobb térképen való megjelenítése

Olvasóink írták

 • 20. astra1 2012. február 07. 14:41
  „annyi lerobbant kamiont kerülgetni az utakon

  Mennyit?”
 • 19. kroly 2012. február 07. 09:18
  „Szerintem az autofelügyeletnek kéne kicsit szigorubban fellépni a silány műszakiállapotu kamionok forgalombol való kivonásában.A fuvarozok kicsit többet vordithatnának a kocsok műszaki állapotának fentartására,és nem kéne annyi lerobbant kamiont kerülgetni az utakon.A havas jeges utakon persze minden kocsival ovatossan kell közlekedni nagyobb a veszély ,hátmég ha kilogó vásznu nyári gumi virit a pot végén.Még a jobbik ha a végén,de ott is veszélyes mert fékezéskor melléd parkol .Nemtudom hibáztatni a gépkocsivezetöket,mert nekik is dolgozni kell mert hozza a postás a csekket,Csak tisztelet nekik hogy ilyen leromlott kocsikkel tudnak dolgozni.Külföldön is sokat járok nagy kocsival de ott a láncot megkövetelik ha ugy itélik meg hogy szükséges.Nálunk föleg a bakonyba MIÉRT NEM KÖTELEZÖ??? Kint is vannak emelkedök mégis kevesebb bebicsaklo kamiont látni az utszélén.Sajnos a tél csak ilyen tele meglepetésekkel jeges sikos szakaszokkal.Vigyázzunk egymásra! Mindenkinek balesetmentes jó utat,szerencsés hazatérést.”
 • 18. astra1 2012. február 06. 21:21
  „10. gjozsi88 2012.02.06. 18:13

  Holnap küldök 10 köbméter betont. na abba köss bele inkább.”
 • 17. gonzo 2012. február 06. 20:26
  „Józsi,nem tudom megkérdezni,nem ismerősöm,csak a gumisnál együtt vártunk a sorunkra.
  Józsi,azzal is tisztában vagyok,ha hiszed,ha nem,hogy semmilyen gumi nem alkalmas(a szegekkel kivertet kivéve)a jeges úton való biztonságos közlekedésre.Na de hóra azért csak jobb a téli mint a nyári,vagy épp a minden szakértő által lényegében sehol sem kimagaslóan teljesítő 4 évszakos.
  Jeges lejtőn 40 tonnával a hátunk mögött valószínű ugyanúgy lennénk mint te,vagy bárki más....”
 • 16. Rbar 2012. február 06. 20:22
  „14 Mit tennék? Ha ez a helyzet, akkor úgy megbüntetnék minden kamionost aki annak ellenére elindul, hogy tudja, "nem lehet ellene tenni semmit" SZÁNDÉKOS KÁROKOZÁSÉR, hogy öröm volna nézni. Ugyanígy a menetrendszerű M0-ás dugó okozó krehácskapitányokat, akik a xarjaikkal rendre megakadnak egy 3%-os emelkedőn!!!
  Nosigno, ha a fülkehuszárnak már ilyen a felfogása, akkor annyi is a sztorinak.
  Igénytelen felelőtlen banda, nem más!!!”
 • 15. Igazamvan 2012. február 06. 20:03
  „gjozsi
  Te olyan okos vagy, hogy érdemes lenne téged kitömni.
  De komolyan!!”
 • 14. gjozsi88 2012. február 06. 18:25
  „Azért érdekelne mit tennétek a 40 tonnával a hátatok mögött egy lejtőn jeges úton!
  Mert az emelkedőt az követi......!”
 • 13. Peti85 2012. február 06. 18:23
  „6. mitzekatze 2012.02.06. 16:37

  Csak gratulálni tudok... pff... lehet hogy a hiba az Ön készülékében van... Érdemes elgondolkodni...”
 • 12. gjozsi88 2012. február 06. 18:17
  „gonzo!
  És mit tudunk a nyugati útfenntartásról?????
  Egyébbként kérdezd meg a kamionos ismerősödet, hogy szoktak-e állni a nyugat európai sztrádákon hó és jéges út miatt a téli gumikkal is!
  Igen.....mert a téli gumi csak javít a tapadáson, de ettől nem lesz nyári közlekedési idill!!!!”
 • 11. gonzo 2012. február 06. 18:16
  „Még annyi,még véletlenül sem a beosztott kamionosokat akartam cikizni,ha valakinek ez jött le az tévedett.Tisztában vagyok vele,hogy hajtják őket mint a marhákat,egyszerűen csak tényként állapítottam meg,hogy az mégsem járja,hogy leesik két centi hó és kamionok landolnak tömegével az árokban.mert ugye azt csak nem mondjátok,hogy ez nincs így télről télre?”
 • 10. gjozsi88 2012. február 06. 18:13
  „astra1!

  A téligumi mit segít jégen?????
  Ugyanis a vonó jármű hátső tengelye csúszik keresztbe, ha mögötte nagyobb teher van és az út tapadása leromlik a jég miatt!
  A jeges út tapadási képességét csak enyhíti a téli gumi.....de a problémát képtelen áthidalni!!!!
  Nincs olyan téli gumi, ami legyőzni az ott lévő erőket jégen!”
 • 9. gonzo 2012. február 06. 18:05
  „nosigno,ráhibáztál,övé volt a kamion.Egyébként sem fárasztottam,csak kérdeztem.Ő meg válaszolt.astra,kösz a megerősítést.a citromdíjat mitzekatze fórumtársnőnek osztanám ki,aki felülbírál minden szakértőt,minden tesztet,ő biza ugyanolyan biztonságosan vezet télen hóban,fagyban a sport nyárigumikkal,mint a többiek télivel.Csak gratulálni tudok!:)Azt,hogy mi köze a téliguminak mi köze a méretbeli gondokhoz,bevallom nem értem,de talán majd felvilágosít minket(engem:))
  Gondolom azért ő úgy tartja,hogy a nyárival ő lassabban megy és ez biztonságos.Neki.Valszeg ő az egy a sok közül akinél leesik 1 cm hó és beáll a biztonságos 32 km/órára,nem zavarja,hogy feltartja a forgalmat,ergo mindenki előzi,és pont ezzel okoz percről percre baleseti helyzetet.ha mondjuk nem lenne "olyan ügyes",és,mint a többi béna,télen téligumival járna,esetleg tudna gyorsabban haladni is(lejtőn elindulni/megállni,kanyart bevenni,oldalirányban dőlő útról nem lecsúszni)akkor talán nem tartaná fel a forgalmat,nem idézné elő percről percre a baeseti szitut.”
 • 8. astra1 2012. február 06. 17:30
  „2. Voda2 2012.02.06. 15:19

  Írd be a gugliba. Kamion téligumi. Képzeld a buszokon is olyan van. Már amelyiken van.”
 • 7. IV.Béla 2012. február 06. 16:47
  „Helyileg tényleg a zirci Tescónál (vasútállomásnál) zárták az egyik oldalon, a másikon meg valóban a szentkirályi elágnál (most jöttem Győrből Veszprémbe, én még simán átmentem). A szerpentinen összesen két kamion volt bent, de már azok is a cseszneki elágnál. Kb. öt centi hó esett és találkoztam hókotróval is, úgyhogy kicsit túlzottnak érzem ezt a nagy óvintézkedést, de hát mit várunk, Magyarországon vagyunk.”
 • 6. mitzekatze 2012. február 06. 16:37
  „Gonzo! 3 telet vezettem végig nyári sportgumikkal. Érdekes, a jégen is megálltam vele. Csak az útviszonyoknak megfelelő sebességgel és vezetési stílussal közlekedtem. Igaz, nem hapsi vagyok, így nem a közlekedésben élem ki a méretbeli gondjaim. :)
  Nem mondom, hogy marhaság lenne a téli gumi, de nem véd meg semmitől és igazából a legnagyobb gond az emberek fejében van.”
 • 5. nosigno 2012. február 06. 16:37
  „Kedves Gonzo!
  Ilyen irányú problémáiddal ne a dolgozót fáraszd, mert nem ő dönt milyen gumit szeretne, hanem keresd meg a a főnökét. Az osztrák sem rak téli gumit a szerelvényeire, mégis minden irányban járják az Alpokat, és nem a tűzoltó húzgálja fel őket 1400 - 1600 m. magasra. :))))”
 • 4. apokalipszis 2012. február 06. 16:28
  „Létezik téli gumi kamionra,tőlünk nyugatra meg is tudják fizetni a fuvarozók!”
 • 3. ktl 2012. február 06. 15:35
  „Akkor viszont nem Zircnél zárták le, hanem Zirc és Bakonyszentkirály között.”
 • 2. Voda2 2012. február 06. 15:19
  „Gonzo! Kamionra téligumi?? Esetleg hólánc! Ha viszont nem járnának a kamionok, amit le is fogadok, hogy szerencsétlen sofőrök nem jókedvükből üldögélnek a kocka vasba, hanem muszályból, akkor lehet nem ennél. Nem véletlen közlekednek! Szép napot:)”
 • 1. gonzo 2012. február 06. 14:35
  „A múltkopr a gumisnál beszélgettem egy kamionossal.Láttam,hogy tiszta nyári gumi az egész szerelvény,ezért megkérdeztem,hogy amúgy kamionoséknál nem divat a téli gumi?Erre jött a szöveg,hogy mennyibe kerülne meg egyebek...
  Aztán kérdeztem,hogy a "nagy nyugaton" hogy szeretik ezt a hozzáállást?
  Az máááás,jött a válasz,már Ausztriában is mások a szabályok,még Svédországot említette asszem,ahol a vontató minden kerekére,de a vontatmány hátsó kerekére is előírás a téli gumi.
  Itthon meg vígan hajtanak jobb esetben a meghajtott kerékre feltett 4 évszakos semmire nem való gumioabronccsal.
  Jó tudom ez nem Svédország,nem azok az időjárási körülmények,de akkor havazáskor satufék a kamionosnak!A szar nyári gumiik miatt van azhogy leesik a hó és lebénítják a közlekedést....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamionok akadtak el a Bakonyban Cseszneknél

Több kamion is elakadt a 82-es főúton a hó miatt. Tovább olvasom