Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Hátborzongatóan fest a füredi szellemhotel - videó

A város egykori legforgalmasabb szállodája, a Füred Hotel hosszú évekig állt üresen, a hotel területén a bokrok elburjánztak, a fák pedig hatalmasra nőttek.
A Füred Hotel egy legendás szálloda volt az előző rendszer idején. Az 1970-es évek közepe táján épült, eredetileg a SZOT (Szakszervezetek Országos Tanácsa) oktatási központjaként funkcionált.

Hatalmas, kör alakú termeiben céges rendezvényeket is tartottak, szálló részét pedig a munkásosztály is használhatta.

Az épületben talált képeslap a hotel fénykorából. Fotó: Szellemvárosok
Az épületben talált képeslap a hotel fénykorából. Fotó: Szellemvárosok

Később, a rendszerváltás után, a hotel szocialista stílusjegyeit meghagyva háromcsillagos szállodaként üzemelt tovább és a Balaton kultikus helyévé vált. Népszerű volt a külföldi turisták körében, főleg nyugati országokból jöttek ide megtapasztani az akkor még frissnek mondható szocialista értékeket.

Évtizedeken keresztül a város egyik legforgalmasabb szállója volt, 2008-ban azonban mégis bezárt arra hivatkozva, hogy az épületet felújítják. Azonban a 2008-as gazdasági világválság keresztülhúzott minden számítást, aminek köszönhetően az elmúlt hét évben üresen, elhagyatottan állt.

A szellemhotel. Fotó: Szellemvárosok
A szellemhotel. Fotó: Szellemvárosok

A környékbeliek csak szellemhotelként emlegették. A fordulópont idén tavasszal jött el, ugyanis hatalmas munkagépek lepték el az elhagyatott szálloda területét.

Kiderült, hogy az épületet a szomszédos Flamingó Hotel tulajdonosa vette meg. A szálloda felújítása már elkezdődött, a tervek szerint 2015 nyarán már vendégeket is fogadhat a négycsillagos, 220 szobás szálló.

A Szellemvárosok csapata a felújítás első időszakában jutott be az elhagyatott épületbe. Kiderítették azt is, hogy az utolsó nagy esemény a hotel életében a 2007-es Karácsony és Szilveszter volt, aminek kellékeit meg is lehetett találni a legfelső emeleten.További videókat a Szellemvárosok YouTube csatornáján, információkat pedig a Szellemvárosok blogján talál >>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megráncigálta osztályfőnökét egy 16 éves fiú

A nyolcadikos diák rosszul viselkedett az énekórán, emiatt a tanár értesíteni akarta a fiú apját. Tovább olvasom