Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Hartyándi: Szombathely befogadott bennünket!

Immáron második alkalommal tartják meg Szombathelyen a MEDIAWAVE Fesztivált. Hartyándi Jenő fesztiváligazgató adott rövid interjút a nyugatmagyar.hu-nak.

- Immáron második alkalommal ad otthont a MEDIAWAVE-nek Szombathely. Jól érzik magukat a vasi megyeszékhelyen? – kérdeztük Hartyándi Jenő, fesztivál igazgatótól.

- Naná! – kezdte a választ. – Az utóbbi időben Győrben már inkább több akadályba futottunk bele, mint segítségbe. Ez utóbbi, itt Szombathelyen teljes mértékben megvan. Nehéz úgy dolgozni, ha állandóan falakba ütközik az ember, az erős hátszélről nem is szólva. A végén Győrben már a fő teret sem akarták nekünk odaadni. Szombathelyen pedig „elvárás" volt, hogy töltsük meg ezt élettel. Féltünk kicsit, hogy a többi helyi, szombathelyi programmal miként tudunk majd azonosulni. Úgy érzem ez sikerült. Csak példaként: a MEDIAWAVE idejére esik az egészségnap. Ezt úgy oldottuk meg, hogy a témával kapcsolatos filmeket is levetítünk. Így nem gyengítjük, hanem erősítjük egymást. Az eltelt másfél év után állíthatom, jól választottunk Szombathellyel.

- A váláság a MEDIAWAVE-t sem kerülhette el. A tavalyihoz képest az idei költségvetés jóval szerényebb lesz. Az őrségi jazz és öko fesztivált például ez évben nem tartják meg.

- Valóban, a tavalyi mintegy nyolcvanmillió forintos költségvetésünk idén szerényebb lett. Ez évben a szombathelyi önkormányzattól 15 millió forintos támogatást kapunk, az egyéb támogatások 35 milliót tesznek ki. Fájó szívvel, de az őrségi programokról le kellett mondanunk. A nagy álmomról, mi szerint, hogy az egyes helyszínek között kerékpárral lehet közlekedni, nem tettem le. Bízom benne, hogy a Bicikli Fesztivált jövőre már meg is tarthatjuk.

- Idén milyen MEDIAWAVE-re számít?

- Levontuk a tavalyi tapasztalatokat. A két város, Győr és Szombathely sokban különbözik. Az elmúlt évben azt láttuk, hogy pár napnak el kellett telnie, amíg megértették a felfogásunkat. Mi azt mondjuk: ha véget ért egy koncert, akkor ne a buli, az iszogatás kezdődjön, hanem egy újabb kulturális esemény. Azt is hisszük, hogy a fiatalokat is meg lehet szólítani. Ők lehet, hogy megrettenek egy művészfilm hallatán. Miközben őket is érdekelheti a komolyabb téma. Persze, ehhez kell, hogy megtudják, megismerjék miről van szó. S a film megnézése után úgy jönnek ki a moziból, hogy igen, volt értelme látni az adott művet. Szóval, a saját nyelvükön kell eljutnunk hozzájuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrnek adta ki magát, és kerékpárosokat bírságolt Szombathelyen

A Szombathelyi Rendőrkapitányság Felderítő Osztálya nyomozást folytat csalás vétség megalapozott… Tovább olvasom