Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Háromezer jelentkező a tatabányai főiskolán

Az idén tizenkét százalékkal több diák jelentkezett a Modern Üzleti Tudományok Főiskolájának budapesti és tatabányai tagozataira, az összes jelentkező létszáma átlépte a háromezer főt - közölte az intézmény oktatási rektorhelyettese az MTI-vel.

A növekedés a főiskola több újszerű kezdeményezésének köszönhető, mint például a ledolgozható tandíj bevezetése vagy a nemzetközi képzés beindítása: egy év továbbtanulással a MÜTF-diploma mellé a cseh bankárképző Európa-szerte elismert oklevelét is megszerezhetik a diákok - mondta el Némethné Gál Andrea, hozzátéve, hogy a jelentkezők száma főleg Tatabányán emelkedett.

A főiskola a hagyományos gazdasági képzései mellett az idén először hirdette meg a műszaki menedzser alapszakot, erre 165 jelentkezés érkezett. A szakon a projektmenedzser mellett az országban egyedülállóként létesítménygazdálkodási szakirány indul.

A főiskola felmérése szerint ugrásszerűen nő az igény olyan felsőfokú műszaki végzettségű szakemberekre, akik képesek épületek komplex üzemeltetésének irányítására. A terület felívelő ágban van, és biztos elhelyezkedést kínál.

A felsőfokú szakképzések iránt is nagy volt az érdeklődés, Budapesten és Tatabányán egyaránt csaknem 70 százalékkal nőtt a jelentkezők száma, a képzések közül a nemzetközi szállítmányozás és logisztika a legnépszerűbb.

A Modern Üzleti Tudományok Főiskolája 1992-ben 96 diákkal indult Tatabányán, jelenleg összesen mintegy kétezer hallgatót képeznek a városban, illetve az intézmény budapesti és székelyudvarhelyi tagozatán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autós és motoros is 162 km/h-val száguldott! - Fotók!

Az elmúlt hónapban is sok gyorshajtót fényképeztek le a közlekedésrendészeti járőrök Vas megyében. … Tovább olvasom