Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Hányszor lehet büntetlenül Boborján a Jeti?

Tavaly több üres szék, most teltház. Tavaly tyúk, idén jeti. Előbb disznó, utóbb ló. Előbb az ember tragédia, majd a három testőr és a jeti. Vagy mi a pék.

Tavaly 24 volt, idén 25 éves a L’art pour L’art Társulat. És hogy mi az, ami nem változott? Szerintünk Boborján. Március 16-án a L’art pour L’art Társulat az MMIK-ban tartotta szokásos éves szombathelyi „gyűlését", mely ezúttal még állatibbra sikeredett, mint az eddigiek, ugyanis egy nyúl, egy méh, egy kagyló, meg egy ki tudja mi (oroszlán talán) nézett velünk farkasszemet. Mondjuk mondták is, hogy le kéne cserélni a jelmeztervezőt… - írja a vaskarika.hu.

Apropó jelmez, a ruhatáros néni, akivel az előadás előtt beszélgettünk, izgatottan várta a műsort, mert ő még soha nem látta a társulatot élőben. Mi már láttuk őket, és ezért az izgatottságunk némi kétkedéssel vegyült: a Laár András, Dolák-Saly Róbert, Szászi Móni és Pethő Zsolt alkotta négylábú jószág vajon tud majd újakat röffenteni a tavalyihoz, és a sok évvel ezelőttiekhez képest? Mennyire lesznek ütősek az új poénok - ha egyáltalán lesznek? Ezeket a kérdéseket tettük fel magunknak, és bizony vegyes érzésekkel távoztunk 2 óra múlva.

Vitathatatlanul a L'art pour L'art az abszurd humor koronázatlan társulata hazánkban - mondjuk négy fejre nehezen is férne fel egyetlen korona -, ezért mi emeljük a kalapunkat, de nem lehet 25 évig egyfolytában kalapot emelgetni. Magyarán szólva: megújulni tudni kell, még egy ekkora múltú és sikerű csapatnak is. Szerintünk a társulat adu ásza az, hogy rendelkeznek állandó „rovatokkal", amikben a karakter már bevált és jól funkcionál, csak a mondandót kell újraírni, hogy legyen némi "frissen sült humor" is a dologban, ami még majdnem meleg. Ilyen konstans szereplők lesznek azok, akik, vagy amik az évek során beváltak, és a közönség visszajelzései alapján ütőképes kártyának bizonyultak.

Besenyő Pista bácsi az egyik legállandóbb az állandóak közül, és ezúttal is kifejtette, hogy annyiszor van igaza, ahányszor akarja, s lássuk be: a gondolatmenetbe nem érdemes belekötni. Az innováció á la Pistabá' pedig most abból állt, hogy ugyebár sokan vannak, akik szomorúak. Ennek okát ő nem értette, mi sem értjük. Na de, van a Morton gyerek, aki annyira szomorú volt, hogy a barátai ráírták a teásdobozokra is, hogy Sír Morton. „És amin a legjobban lecsodálkoztam magam: hogy 1879 óta sír egyfolytában!" - mondta a világmegváltó nézeteiről elhíresült Besenyő apuka. Vagy például ott van a másik paradoxon: A kirakat üvegén azt a feliratot látni, hogy forraló. Hát forr a ló? És mitől? Olyan ideges lett az a ló, hogy 100 fokig felhevült, majd megfőtt? Vagy mesterségesen forralják a lovat, és beleteszik egy medencébe, majd rá egy rezsóra? De ha felbillen a rezsó, kifolyik a ló...

A teljes írás és galéria>>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Talicska kellett a rablónak a lopott tárgyak szállításához

Ismeretlen tettes egy sárvári családi ház pincéjének ajtaját befeszítette, és onnan eltulajdonított… Tovább olvasom