Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 27°C Még több cikk.

Hamis hangfelvétellel akarták lejáratni a Fidesz két képviselőjelöltjét

A 2010-es önkormányzati választási kampány során Marton Zsolt és Szakály Gábor szombathelyi fideszes önkormányzati képviselőket a Népszava egy hangfelvétel nyilvánosságra hozásával bűncselekmény elkövetésével vádolta meg.

A tízszázalékos ügyként elhíresült kommunikációs hadjáratot az MSZP különböző helyi és országos politikusai saját politikai céljaik szolgálatában választási szlogenné tették, és nem riadtak vissza attól sem, hogy saját városukat, Szombathelyt is lejárassák - áll a Fidesz Szombathelyi Szervezete közleményében.

Az ügyben több feljelentés is született. Hétfőn értesültünk arról, hogy az ügyészség által vesztegetés miatt ismeretlen tettes ellen elrendelt nyomozást a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság lezárta azzal, hogy bűncselekmény nem történt. Ennek keretében a nyomozó hatóság megvizsgálta a 2009. és 2010. évben megvalósult önkormányzati felújítási munkákat, különösen a Savaria Rehab Team Kft. által elvégzett nyílászárócseréket - írták.

Tavaly októberben szintén feljelentésre indult egy másik büntetőeljárás a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságon azzal, hogy amennyiben valósak a hangfelvételek, akkor befolyással üzérkedés bűncselekményének alapos gyanúja állhat fenn.

Június 30-án arról tájékoztatta a feljelentőket a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság, hogy az általuk tett feljelentés alapján indult büntetőeljárást szintén megszüntették, mert bűncselekmény nem történt. E nyomozás keretében a hatóság a hangfelvételeken szereplő női hangot, aki magát a Savaria Rehab Team Kft. dolgozójának adta ki, hangszakértő kirendelésével vizsgálta meg, és hasonlította össze az összes, a cégnél az elmúlt években dolgozó nők hangmintáival, és egyezést nem talált.
Megállapítható tehát, hogy a hangfelvételen szereplő hölgy nem a Savaria Rehab Team Kft. dolgozója, hanem valaki más, akinek érdekében állt az önkormányzati képviselők lejáratása.

Marton Zsolt és Szakály Gábor a rendőrségi vizsgálatok lezárultával jogi lépéseket tesznek személyiségi jogaik megsértése miatt, így különösen azon médiumok, szervezetek, pártok és magánszemélyekkel szemben, akik őket az elmúlt időszakban összefüggésbe hozták a fenti üggyel - zárult a közlemény.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vigyázz, veszély! Motorosok hobbiból versenyeznek a 82-es úton

Fokozottan ellenőrzik a motorosokat Csesznek környékén, mert a 82-es főút szerpentinjén rendszeresen… Tovább olvasom