Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Hamis bélyegzőt is készítettek a csalók

A kéményseprő cég bélyegzőjével ellátva érkeztek áldozatukhoz a Sopron környéki trükkös csalók. Ebergőcön egy nyolcvanéves néni pár ezer forintját vitték el ismeretlenek. A cég feljelentést tett.
Újabb mesével próbálkoznak a megyében a trükkös csalók. Ez alkalommal egy kapuvári központú tüzeléstechnikai cég nevében próbálnak minél több pénzt kicsalni a mit sem sejtő ügyfelektől. – Egy ebergőci nyolcvanéves néni hívta fel a figyelmünket arra, hogy a településen a cég bélyegzőjével ellátott átvételi elismervénnyel vitték el 2500 forintját – mondta a kapuvári Kétüsz Kft. ügyvezetője. Az ismeretlenek civilben voltak és a kémény ellenőrzésére hivatkoztak.

A néni másnapig gondolkodott a férfiakon, furcsa volt neki, hogy ismeretlenek voltak, civil ruhában mentek dolgozni és sokat sugdolóztak egymás közt. Végül bejelentette a helyi önkormányzatnál az esetet, akik értesítették a kapuvári céget, mely végül feljelentést tett a soproni rendőrségen.

Az ismeretlenek civilben voltak és a kémény ellenőrzésére hivatkoztak.
A Kétüsz vezetője szerint a trükkös csalók megvették az átvételi tömböt és egy valódinak látszó céges bélyegzőt is gyártottak. – Ez feltételezheti azt, hogy nem egy helyen próbálkoznak – mondta az ügyvezető. Hangsúlyozta, a Kétüsz emberei formaruhában mennek minden helyszínre és nem átvételit, hanem nyomdában készült számlát adnak. – Minden munka előtt nyolc nappal értesítjük az illetékes önkormányzatot, akik aztán helyileg tájékoztatják a lakosságot, tehát váratlanul sehova nem megyünk ki – jegyezte meg az ügyvezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A swing nagyjai az Isis Big Banddel - Galéria!

Lépcsős teltházat generált a swing aranykorát megidéző megemlékezés a Szombathelyi Szimfonikusok… Tovább olvasom