Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

Hamarosan indul az idegenforgalmi főszezon fogyasztóvédelmi vizsálata

Az árfeltüntetés országos vizsgálata, a szavatossággal és jótállással kapcsolatos átfogó vizsgálat után, a jövő héten indul az idegenforgalmi főszezon fogyasztóvédelmi vizsgálata.

Az árfeltüntetés országos vizsgálata, a szavatossággal és jótállással kapcsolatos átfogó vizsgálat után, a jövő héten indul az idegenforgalmi főszezon fogyasztóvédelmi vizsgálata - mondta Pintér István, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főigazgatója kedden Szombathelyen, sajtótájékoztatón.

A már említett három országos vizsgálat eredményei alapján áll össze a január óta készülő úgynevezett pozitív lista, amelyre azok a kereskedelemmel foglalkozó kis- és középvállalkozások kerülhetnek fel, amelyeknél az ellenőrzések során mindent rendben találnak - tette hozzá.
Eddig már ötszáz vállalkozás került fel a fogyasztóvédelmi hatóság internetes oldalán is közzétett pozitív listára, amely szavai szerint folyamatosan bővül.

Pintér István elmondta: lehetőség van arra is, hogy a vállalkozások maguk kérjék egy átfogó fogyasztóvédelmi vizsgálat lefolytatását, ha pedig a hatóság mindent rendben talál, felkerülhetnek a listára, sőt egy igazolást is kiállítanak a fogyasztóvédők, amelyet a vállalkozó kifüggeszthet az üzletében.

A főigazgató elmondta azt is: jövőre szeretnék bevezetni a fogyasztóbarát emblémát, amelyet az a vállalkozás kaphat meg, amelyik hajlandó vállalni bizonyos plusz szolgáltatást a fogyasztók jobb tájékoztatása érdekében.

Pintér István szólt arról is, hogy az elmúlt évben prioritásként kezelték a veszélyes termékek kiszűrését. Szavai szerint tavaly több mint kétezer veszélyes termékről érkezett riasztás hozzájuk az Európai Unió gyorsinformációs rendszerén keresztül.

Ennek nyomán 275 termék forgalmazását tiltotta meg a nemzeti fogyasztóvédelmi hatóság, a riasztási listán pedig Németország és Bulgária mögött Magyarország a harmadik helyen végzett.
Pintér István hangsúlyozta: továbbra is kiemelten kezelik ellenőrzéseik során a közüzemi szolgáltatások, az elektronikus kereskedelem és az utazásokkal összefüggő termékértékesítések területeit.

Kriesch Attila, az Európai Fogyasztói Központ (EFK) igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta: szervezetük a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság keretein belül végzi a munkáját, legfontosabb feladatuk pedig a határon átnyúló fogyasztói panaszok megoldásában való hatékony közreműködés.

Tájékoztatása szerint az EFK szakemberei a következő hetekben országjárást tartanak, a központ szolgáltatásit népszerűsítik, ennek az országjárásnak az első állomása volt Szombathely.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Savaria táncverseny a világranglista-első magyar párossal

Szombaton 46. alkalommal rendezik meg a Savaria nemzetközi táncversenyt Szombathelyen. Tovább olvasom